Makro do zmiany wiadomości tekstowej w rysunku SolidWorks

Witam 

Chcę zrobić makro z przyciskiem, jeśli to możliwe, przeznaczone dla rysunków Solidworks.

Rzeczywiście, na etapie projektowania plany każdego pomieszczenia składają się z wzmianki "oczekuje na zatwierdzenie" (tekst edytowany w planie tła). Po ukończeniu projektu plany te muszą być oznaczone jako "dobre do wykonania", co do tej pory można zmienić ręcznie, otwierając każdy rysunek...

Pomysł polegałby zatem na stworzeniu makra, które może automatycznie zmienić wzmiankę "oczekujące na walidację" na "dobre do wykonania" i jeśli to możliwe, bez konieczności otwierania każdego planu.

Nie mogę znaleźć modelu makro, który pasowałby do mojej prośby, więc jeśli ktoś ma pomysł, jestem za!

Z góry dziękuję osobie, która mogła mnie oświecić.

Guillaume

Wystarczyłoby utworzyć właściwość z wartością oczekującą na walidację lub dobrą do wykonania, aby pobrać wartość tej właściwości na swoich MEPs i zmienić ją albo używasz narzędzia, takiego jak batchproperties (narzędzie Mycad), albo zmieniasz tę właściwość za pomocą makra lub harmonogramu  zadań (który, jak wierzę, działa również dla tego zadania)

2 polubienia

Okej, rzeczywiście nie pomyślałem, żeby spróbować, przeglądając nieruchomości, zobaczę, co mogę zrobić!

Dziękuję :)