Makro do wstawiania symbolu = po każdej stronie wymiaru

Witam

Wiem, że to nie jest ustandaryzowane, ale w moim sklepie używają tego typu cytatu "= <DIM> =".
Skleciłem makro z tym, co znalazłem w internecie, aby to zautomatyzować, ale chciałbym, aby było to odwracalne, tzn. mogłem usunąć = bez konieczności edycji wymiaru.
A teraz suszę.

Jeśli ktoś może rzucić okiem

Dziękuję

Txt.
3 polubienia

Witam 

Czy mógłbyś podać nam swój kod proszę =)

3 polubienia

To jest plik txt.

3 polubienia

AH DSL ^^ 

Oglądam to dziś wieczorem =)

2 polubienia

Witam

Co masz na myśli mówiąc "bez konieczności edycji wymiaru", ponieważ jeśli utworzysz kolejne makro, zastępując tylko linie:

'Nowy tekst
wymiaru sNewPrefix = "= "
sNewSuffix = " ="

przez:

'Nowy tekst
wymiaru sNewPrefix = ""sNewSuffix
= ""

Pozwala to na usunięcie = = z wybranego wymiaru.

W przeciwnym razie możesz również zrobić makro, które analizuje wszystkie wymiary planu i usuwa == na wszystkich tych, które je zawierają, załączony kod pozwala przeanalizować wszystkie wymiary planu i wyodrębnić wszystkie informacje o nich w pliku Excel, dzięki czemu musi istnieć sposób, aby szybko coś pomajstrować.

Pozdrowienia

anotation_plan_solidworks.txt
3 polubienia

W przeciwnym razie możesz użyć ulubionych cytatów...

http://help.solidworks.com/2017/french/SolidWorks/sldworks/t_adding_a_style_to_a_document.htm

3 polubienia

Witam

Trochę normalnie zmodyfikowałem twoje makro, teraz możesz umieścić swój prefiks (lub sufiks), a jeśli już tam są, makro je usunie. Mam nadzieję, że przyda Ci się w Twoim sklepie.

Dimitri

macro.txt
5 polubień

@d. Zrozumiałem:
Dzięki za makro! Mówiąc "bez edycji wymiaru" mam na myśli to, że nie muszę przechodzić do tekstu wymiaru i ręcznie usuwać ==, a nie chciałem robić drugiego makra, ponieważ chciałem zrobić wszystko za pomocą jednego przycisku.

@max59:
To nie działa, ponieważ styl boczny uwzględnia rodzaj tolerancji (bezwzględna, dopasowanie, symetryczna...)

Dziękuję wszystkim za pomoc!

2 polubienia

Bardzo podoba mi się komunikat o błędzie :)

1 polubienie