Witam
Szukam makra do przeglądania i edytowania właściwości konfiguracji SOLIDWORKS. Dokładniej rzecz ujmując, jest to właściwość, która definiuje odniesienie w BOM (wybór pomiędzy: nazwą dokumentu, nazwą konfiguracji, nazwą określoną przez użytkownika)
Z góry dziękuję
Sylvain (Sylvain)
pl
7 Czerwiec 2016 08:59
2
Witam
Czy przetestowałeś rejestrator makr, aby zobaczyć kod, który jest tworzony po ręcznym wprowadzaniu zmian?
http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/c_recording_playing_macros.htm
Możesz umieścić kod w pliku tekstowym tutaj, abym mógł na niego spojrzeć.
Dziękuję za tę radę, ale wydaje się, że nie daje ona zbyt wiele. Mamy ten sam kod niezależnie od wybranej opcji
macrotest.txt
Witam
Po kilku badaniach i refleksjach znalazłem to :
boolstatus = Part.EditConfiguration3("Nom_config", "Nom_config", "", "", 1) =>nazwa konfiguracji
boolstatus = Part.EditConfiguration3("Défaut_m", "Défaut_m", "", "foo", 1) => nazwa określona przez użytkownika (z foo jako określoną nazwą)
boolstatus = Part.EditConfiguration3("Défaut_m", "Défaut_m", "", "", 256) => Nazwa dokumentu
Więc wiem, jak zmodyfikować tę właściwość, to dobry początek, ale teraz chciałbym móc przeczytać te informacje, ale na razie nie mam żadnego tropu.
Czy wiesz, jak to zrobić?