Witam, przepraszam, ale moim zdaniem twoje makro jest zrujnowane. Rzeczywiście, podczas nagrywania nadpisujesz poprzednią wersję. o ile mi wiadomo, nie ma kopii zapasowej na makrze...
Robiąc dużo makro, zdarzyło mi się to już kilka razy.
Znalazłem sposób (nie świetny) na rozwiązanie tego problemu, polega on po prostu na otwarciu go w innej wersji solidworks, skopiowaniu kodu i wyeksportowaniu formularzy użytkownika, jeśli takie istnieją.
Miałem problem na SW2016 i otworzyłem makro na SW2013 (tak, to działa!) i udało mi się odzyskać kod.
Wydaje mi się, że otwierając go na inną stację roboczą też działa.
Otworzyłem zgłoszenie do naszego sprzedawcy w związku z tym problemem, który zaproponował mi odinstalowanie bazy wiedzy systemu Windows, która może generować problemy operacyjne z oprogramowaniem (2014 SP4, naprawione w 2015 i 2016 roku)
@KVuilleumier, w zależności od wsparcia, może to być wskazówka dotycząca problemów z nagrywaniem makr. Po, jeśli miejsca przechowywania znajdują się w "zwirtualizowanej" sieci (co ma miejsce w naszym przypadku), myślę, że problemy z nagrywaniem mogą być spowodowane odświeżaniem serwera podczas nagrywania (lub utratą mikrosieci, której Solidworks nienawidzi)
Jeśli chodzi o KB, nie mogłem przetestować, ponieważ wykonanie manipulacji było skomplikowane .