Makro solidworks i Listwiew

Witam 

Chcę wstawić kontrolkę Listwiew do elementu UserForm jednego z moich makr solidworks. Ale otrzymuję następujący komunikat o błędzie: Nie można załadować obiektów, ponieważ nie są one dostępne na tym komputerze. 
Z drugiej strony, jeśli uruchomię VBA z Excela, to działa.
Upewniłem się, że mam dokładnie te same referencje w solidworks VBA. Jak to możliwe, że dwie wersje vba nie działają tak samo? Jeśli ktoś może mi pomóc! Dziękuję

Witam

Nie jestem pewien, czy narzędzie do tworzenia makr jest takie samo w Excelu i Solidworks, przynajmniej dla mnie, gdy klikam "?", a następnie "O Microsoft Visual Basic for application" Nie spotykam się z tymi samymi wersjami, więc domyślam się, że ustawienie jednego nie dotyczy drugiego i że dodanie kontrolki w przyborniku. Sprawdza, czy wszystkie dodatki dodatkowych komponentów są takie same w narzędziach do tworzenia makr w programach Excel i Solidworks, klikając prawym przyciskiem myszy przybornik, a następnie wyświetlając załączony obraz.

Pozdrowienia

capture.png
1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź,
Tak, rzeczywiście, są to dwie różne wersje VBA w dwóch aplikacjach.
W programie Excel dodatek: Formant Microsoft Listview znajduje się w folderze SysWOW64\MSCOMCTL. Protokół OCX
Dodałem plik .ocx w odniesieniach VBA SolidWorks, ale formant nie jest wyświetlany na liście dodatków! Jak to możliwe?

Witam

Może to być problem z wersją pliku, 32-bitowy kompatybilny z Excelem, ale nie Solidworks ...

Pozdrowienia