Ciągle używam w drzewie konstrukcyjnym wyświetlenia opcji "Pokaż opisy komponentów" i odznaczam opcję "Pokaż nazwę stanów wyświetlania".
Robię tę gimnastykę dla każdej części lub zespołu, który nie był wcześniej przetwarzany, ponieważ te informacje, raz wypełnione, są rejestrowane raz na zawsze w części lub zespole.
Nie znam metody tworzenia makra wykonującego tę serię poleceń, proszę o pomoc, aby to zrobić.
Czy kiedykolwiek próbowałeś korzystać z rejestratora makr??? Rozpoczynasz nagrywanie, a następnie wykonujesz operację, edytujesz opis, a następnie zatrzymujesz go, zapisując go. Zasadniczo nagrywasz to, co robisz, a następnie przestajesz nagrywać.
Tak, próbowałem, ale to nie działa, gdy go uruchamiam.
Aby utworzyć makro:
Klikam na czerwony punkt, aby nagrywać
Klikam prawym przyciskiem myszy na część lub zespół, w drzewie konstrukcyjnym, przesuwam się na "Wyświetlanie drzewa", a następnie na "Pokaż opis komponentu", który jest zaznaczony.
Tak, rzeczywiście zrobiłem to, aby zaktualizować moje modele i rozwiązuje to problem z kolejnymi nowymi częściami lub nowymi zespołami.
Używam jednak plików pochodzących od klientów lub starych plików (biblioteki, firmy lub innych), które chciałbym zaktualizować w celu ich ponownego wykorzystania.
Dim swApp jako SldWorks.SldWorks Dim swModelDoc As SldWorks.ModelDoc2 Dim swFeatMgr As SldWorks.FeatureManager Sub main() Ustaw swApp = Application.SldWorks Ustaw swModelDoc = swApp.ActiveDoc Ustawić swFeatMgr = swModelDoc.FeatureManager
Jeśli swFeatMgr.ShowDisplayStateNames = True to swFeatMgr.ShowDisplayStateNames = Fałsz Zakończ jeżeli: Jeśli swFeatMgr.ShowComponentDescriptions = Fałsz, to swFeatMgr.ShowComponentDescriptions = Prawda Zakończ jeżeli: Koniec subwoofera