Od 3 lat nie mamy możliwości tworzenia plików Solidworks z makra Excela. To działało, zanim zmieniliśmy nasz serwer PDM na wersję 2020 i nadal ten sam błąd w 2022 roku.
Kiedy używamy pliku copyfile, SetVar (między innymi) w makrze otrzymujemy błąd (patrz obrazek).
Działa to, jeśli używasz makra na przykład w pliku tekstowym, ale niemożliwe w przypadku sldprt lub sldasm.
Witam Problem z programami, które stworzyłem (w C#) miałem podczas naszej wizyty na Epdm 2022. Rozwiązałem ten problem, kierując się inną architekturą procesora podczas kompilowania pliku wykonywalnego: W 2019 r.: x86/x64 - preferuje wersję 32-bitową W 2022 r.: x86/x64 — preferuje wersję 64-bitową Ta zmiana faktycznie pojawiła się od wersji 2020. Zobacz TUTAJ Pozdrowienia
Może w inny sposób, ponieważ to VBA, powinieneś zobaczyć swoją wersję VB, ponieważ pamiętam, że automatyczna instalacja po SW czyści plik VB7.DLL (jeśli dobrze pamiętam) i zastępuje go niższą wersją, która może sprawić, że makra staną się bezużyteczne. Używam updatevar bez problemu na PDM 2022 z 32-bitowym Excelem.
Witam FYI, jedyną funkcją, która sprawiała mi problemy, był "SetVar", wszystkie inne funkcje, których używam w moich programach, działały idealnie. Nie mogę powiedzieć, że to ten sam problem, bo to vba, ale naprawdę na to wygląda, warto przetestować... Pozdrowienia
Aby dać ci trochę informacji zwrotnej, elementem, który był naprawdę problematyczny, był setvar. Po zainstalowaniu 64-bitowego pakietu Office problem został rozwiązany.