Jaka dokładnie jest zasada konserwacji solidworks?
Mówiąc prościej, powiemy, że jest to bliskie gwarancji Twojego samochodu: masz problem, zgłaszasz go do swojego mechanika, a on go naprawia lub wysyła do producenta samochodu!
Czy pozwala to zachować prawo do pobierania poprzednich wersji?
Tak, pobierz poprzednią i bieżącą wersję z dodatkami Service Pack, aby uzyskać poprawki błędów.
Czy pozwala to na aktualizowanie oprogramowania solidworks? Maintenance 2013 pozwala na posiadanie wersji 2014?
Jeśli Twoja konserwacja jest "aktywna" w dniu wydania wersji, masz do niej dostęp, więc ponieważ konserwacja jest nadal w toku, a rok 2014 jest już dostępny, masz do niej dostęp.
Po tak istnieje prawo zadzwonić, aby uzyskać koszt ręczny w sprawie problemu z instalacją, ale gdy tylko mamy problem (na przykład zapominanie funkcji), odpowiadamy, że jest na to szkolenie....
Śmiem mieć nadzieję, że wiesz, że problemy z instalacją nie są jedynymi, z którymi borykają się infolinie, w końcu każda usługa ma swoje granice, na przykład, gdy mówisz o "zapomnieniu funkcji", nie sądzę, żeby odmówili Ci odpowiedzi, nawet jeśli możemy Ci podsunąć małe przypomnienie podczas rozmowy o szkoleniu.
Jest oczywiste, że infolinia nie jest telefoniczną usługą szkoleniową, co przyniosłoby efekt przeciwny do zamierzonego, a nie to jest celem.
Aby ponownie zrobić paralelę z samochodem, myślę, że nie prosisz swojego sprzedawcy samochodów, aby nauczył cię jeździć (cóż, wiem, trochę przesuwam paralelę, przepraszam lol)
Krótko mówiąc, nie wiem, kto jest Twoim sprzedawcą Solidworks, ale w każdym razie w Axemble gorąca linia jest nadal bardzo "elastyczna" w przypadku problemów projektowych lub innych i osobiście nigdy nie wahałem się wyjaśnić funkcji solidworks lub metody projektowania.