Automatyczne pisanie wielkimi literami w oprogramowaniu

Witam, w notatce do rysunku sprawiam ,  że nazwa pliku pojawia się z: $PRP:"Nazwa pliku SW (nazwa pliku  )"

Muszę zapisać ten plik małymi literami, ale na moim rysunku chciałbym wyświetlić go wielkimi literami   

możliwe jest wstawienie kodu  za pomocą $PRP:"Nazwa pliku SW (nazwa pliku )" ??

1 polubienie

Witam

O ile mi wiadomo, jest to niemożliwe.

Może to być możliwe z makrem, które musisz uruchamiać za każdym razem (o ile robisz to ręcznie), ale musisz dobrze znać programowanie VBA, a programowanie zajmuje trochę czasu.

Witam 

W trybie automatycznym nie wiem, ale w menedżerze funkcji jest znacznik wyboru, aby przejść z małych na wielkie litery.

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

w mojej wersji (SW 2012) to pudełko jeszcze nie istnieje, dlatego zapytałem, czy nie ma "kodu, który istnieje" 

1 polubienie

Więc tak jak wskazałem, nie ma kodu, chyba że znasz programowanie VBA. Czy tak jest w istocie?

Witam

kliknij na notatkę i naciśnij SHIFT+F3 i tam powinien przejść do wielkich liter... Aby zastosować to w praktyce w makro, nie udało mi się...

1 polubienie

Czy udało Ci się przetestować moją propozycję???

Witam

nie, właśnie próbowałem SHIFT + f3, to nie działa

Jednak w domu działa to w Solidworks i Wordzie, klikasz na notatkę, aby była zaznaczona, a nie edytowana, a następnie robisz SHIFT+F3 i przechodzi do wielkich liter... Wyświetl test w programie Word...

1 polubienie