Znakowanie kropkowane na blasze – Eksport KROK

Witam

Chcę wykonać kropkowane oznaczenie na blasze, aby pomóc naszemu warsztatowi w rozmieszczeniu urządzeń elektrycznych.
Nie mogę jednak znaleźć szybkiego rozwiązania, aby przekształcić linię szkicu w widoczną linię na modelu 3D.

Eksportujemy nasze pliki STEP, aby wysłać je do naszego dostawcy usług laserowych i chciałbym, aby to oznaczenie pojawiało się również w eksporcie.
Czy masz rozwiązanie lub sztuczkę, aby to osiągnąć?

Z góry dziękuję za pomoc!

Witam Victor_Henri,
Mam nadzieję, że możemy Ci pomóc.
Ze swojej strony wykonam je bezpośrednio w modelu 3D z usunięciem materiału, dzięki czemu znajdziesz je w swoim STEPie.
Uważaj, aby sprawdzić, czy ta funkcja usuwania materiału jest wykonana w konfiguracji płaskiej, czy arkusz jest wygięty, i sprawdź, czy nadal się pojawia, składając blachę...
Informuj nas na bieżąco, @+.
Powodzenia.
AR.

1 polubienie

W celu oznaczenia należy narysować szkic na MEP lub usunąć materiał na przykład z części o głębokości 0,01 mm.
Następnie w MEP wybieramy oznaczenia i mamy przełączniki na żółtych warstwach " Oznaczeń ".

Nasz technik laserowy (wewnętrznie lub podwykonawca) zgodnie z konwencją wie, że żółte linie = znakowanie laserowe. Jego maszyna zbiera również żółte warstwy w automacie, aby automatycznie przełączyć je jako oznaczenie.

4 polubienia

Witam
Używam procesu wspomnianego przez A_R i sbadenisa i wszystko jest w porządku!
Po tym może istnieć inne rozwiązanie. Do zobaczenia.

1 polubienie

Witaj sbadenis,
To jest dokładnie to, co musisz zrobić, z mojej strony twoja odpowiedź jest bardziej precyzyjna niż mienne...@+.
AR.

1 polubienie