Witam
Muszę zrobić tabliczki do oznaczania, około 100 sztuk, każda z innym numerem. Będę musiał dostarczyć format dxf każdej z tych części do cięcia laserowego. Ale nie chcę być zmuszony do rysowania ich wszystkich niezależnie.
Myślałem o użyciu kilku konfiguracji, ale wymaga to tak wielu szkiców... kopiowanie, wklejanie itp.
Może masz inny pomysł?
Dziękuję.

Witam
Czy zastanawiałeś się nad możliwością użycia bloków, które korzystnie zastępują szkice? Każdy blok jest niezależny (jak części), musimy być w stanie ułożyć je tak, jakby były pionkami
Bloki muszą być w stanie układać według konfiguracji, ale w tej kwestii niech odpowiedzą ci mistrzowie konfiguracji .
Istnieje również opcja makra, która musi być w stanie wykorzystać informacje z pliku Excel.
Pozdrowienia
Witam
Aby móc szybko wygenerować wszystkie konfiguracje tekstu, najlepiej jest przejść przez konfiguracje zarządzane za pomocą tabeli Excel, w której zmodyfikowany tekst jest połączony ze zmienną, która sama jest połączona z tabelą Excel.
Temat ten był już poruszany kilka miesięcy temu z podobnego powodu, ale nie udało się znaleźć pracy.
4 polubienia
Załączam plik jako przykład w SW2021
piece_avec_texte.sldprt
3 polubienia
Aby wyjaśnić punkt Pierre'a, jeśli nie masz SW21: możliwe jest połączenie tekstu szkicu z jedną (lub więcej) niestandardową właściwością.
Wszystko, co musisz zrobić, to skonfigurować 3 (w Twoim przypadku) właściwości odpowiadające każdemu wierszowi.
3 polubienia
Dobry wieczór
Udzielone odpowiedzi są poprawne. Łączenie tekstów ze zmiennymi.
Wszystko, co musisz zrobić, to zainstalować czcionkę, która używa przerwań na określonych znakach (2,3,0,...)
Znalazłem to pytanie na forum czy może ci pomóc.
https://www.lynkoa.com/tutos/2d/caractere-pour-decoupe-laser
Pozdrowienia
7 polubień