Cze wszystkim!
W naszym BE niedawno przeszliśmy na SW2020 i skrót, który był dla mnie dobry w 2019 roku, wydaje się już nie działać: podczas dodawania wiązań w zespole jest to kwestia tymczasowego ukrycia ścian przez naciśnięcie alt. (Zobacz Wybrane skróty klawiaturowe - 2020 - Pomoc SOLIDWORKS)
Próbowałem już naprawić instalację SW2020, ale nic nie można zrobić, problem pozostaje.
Dziękuję wszystkim za pomoc!
Witam
Na poziomie SP nie zaobserwowano niczego, co mogłoby wskazywać, że w 2020 roku wystąpił błąd.
Więc aby sprawdzić w ustawieniach.
Po otwarciu zestawu kliknij opcje → Dostosuj zakładkę klawiatury i sprawdź, czy ustawienie jest w porządku

Bardzo dziękuję za odpowiedź!
Mam te same parametry, więc a priori problem nie powinien pochodzić stamtąd.
Może to być problem z odinstalowywaniem.
Musiałbyś zajrzeć do rejestru, w przeciwnym razie uruchom oprogramowanie w trybie awaryjnym (zaczyna się od podstawowej konfiguracji bez dostosowywania). Jeśli problem już nie występuje, to prawdopodobnie dlatego, że jest to konflikt w rejestrze (deinstalator oprogramowania jest dość kiepski na tym poziomie w czyszczeniu kluczy w rejestrze).
Działa dobrze w trybie awaryjnym, dobra robota!
Teraz pytanie brzmi: jak to odtworzyć w trybie nieudanym 
Jeśli masz dostęp do rejestru, musisz usunąć folder klucza Solidworks w profilu użytkownika
Czyszczenie klucza rejestru SOLIDWORKS - YouTube
Jeśli to konieczne, zmień jego nazwę na Solidworks-Stary, aby na wszelki wypadek zachować go w tajemnicy.
Witam;
Napotkałem podobny problem podczas przełączania się na Solidworks 2022.
Problem ten został rozwiązany przez wyłączenie " Ulepszeń graficznych " w ustawieniach " Wydajność ".

Ale wcześniej sprawdź sterownik swojej karty graficznej Vs Solidworks
Pozdrowienia.
3 polubienia
Witam
Dziękuję bardzo, to też działa!
Na górze dziękuję, rzucę na to okiem!
No właśnie, w 2020 roku go dezaktywowaliśmy. Z drugiej strony od 2021 roku zero problemów
1 polubienie