Masa zespołu

Witam

Staram się, aby masa mojego zgromadzenia pojawiła się w Europosłowi. Każdy materiał części jest informowany, ale moja masa pozostaje na poziomie zerowym. 

Czy to błąd we właściwościach?

1 polubienie

Witam

Czy właściwość masy jest prawidłowo utworzona w zespole?

Mam w własnościach montaż SW-Mass i sw-Material, ale mam wątpliwość co do mojej Masy, mam wrażenie, że to nie jest właściwa własność

1 polubienie

Z drugiej strony jest to zespół z podzespołami, które mają masę, która wydaje się 

1 polubienie

Posiadam: "SW-Mass@Quersammler 1 oben rep1. SLDASM"

Myślę, że powinniśmy dodać nazwę zestawu po znaku @.

Ale dziwne, założyłem go sam.

1 polubienie

To, czego nie należy zacierać podczas odczytywania masy w zespole, to wcześniejsze wypełnienie odpowiednich materiałów na każdej części.

Jeśli w części brakuje materiału, ostateczna waga nieuchronnie będzie nieprawidłowa...

2 polubienia

Właśnie testowałem z zespołem złożonym z części i podzespołu, działa mi drogo.

A pisownia własności jest taka sama.

Mam nazwę mojego zestawu i jego konfigurację.

Chodzi o to, że mam podzespoły z ziemią a inne nie. 

jednak mam wspólny plik właściwości *.asmprp, więc wszyscy są na tej samej łodzi

1 polubienie

@bart Nie jest źle, moja waga jest na 0,00 .... Tak, więc to fałsz

Ale każdy kawałek jest wypełniony, tego nie rozumiem.

1 polubienie

A jak przejdziesz do właściwości swoich pokoi to sw mass jest na 0?

1 polubienie

Spróbuj użyć właściwości wsadowych, aby ponownie dołączyć właściwość podłoża do wszystkich komponentów, podzespołów i zespołów.

Nie, to waga jest tym, co dziurawi moje C....  

Najgorsze jest to, że mamy zestawy z wagą a inne nie. Nie mogę wskazać tego palcem. Sprawdziłem jeszcze raz i brakowało mi materiału pinu 1,5x4,9. Przypisałem go jako zarejestrowany i nic to nie zmieniło

1 polubienie

@ frederic Nie mam już dostępu do mycadtools n i do konserwacji od 1 grudnia (to kryzys...)

1 polubienie

Brud kryzysowy.

Ale to dziwne, z mojej strony, kiedy testowałem, po prostu umieściłem tę właściwość na moim pierwszym poziomie montażu.

I masa została rozdana.

Czy próbowałeś ponownie uruchomić solidworks? czy komputer?

Zamierzam zmusić się do ponownego uruchomienia, więc pójdę nalać sobie kawy.... Do zobaczenia później (nie, żartuję z restartem 2,5 s, niech żyją dyski SSD)

1 polubienie

Dobre 4 min na kawę, ale to samo na masę. Jestem pewien, że to głupota, która mi nie wyskakuje (a jednak mam 27 cali)

1 polubienie

Cześć @ gerald

Czy ma Pan/Pani w swojej nomenklaturze swojego posła do Parlamentu Europejskiego kolumnę mase?

Jeśli nie masz.................... Dodano kolumnę MASE

@+-))

2 polubienia

@gt22, tak, dobry pomysł, więc jeśli jest jedna z części, której masa została utracona, zobaczę ją

1 polubienie

Aby dodać @gt22, części, które blokują podłoże na rysunku, to te, których nazwa konfiguracji nie  została zmieniona, ponieważ używam konfiguracji jako numeru części i jej opisu.

Domyślam się więc, że kilka części o tej samej nazwie koliduje ze sobą i blokuje edycję gruntu

1 polubienie

@ Gerald

więc rozwiązałeś swój problem z identyfikatorem, który przykręca gałązkę ;-))

@+ ;-))

1 polubienie