Witam
Staram się, aby masa mojego zgromadzenia pojawiła się w Europosłowi. Każdy materiał części jest informowany, ale moja masa pozostaje na poziomie zerowym.
Czy to błąd we właściwościach?
Witam
Staram się, aby masa mojego zgromadzenia pojawiła się w Europosłowi. Każdy materiał części jest informowany, ale moja masa pozostaje na poziomie zerowym.
Czy to błąd we właściwościach?
Witam
Czy właściwość masy jest prawidłowo utworzona w zespole?
Mam w własnościach montaż SW-Mass i sw-Material, ale mam wątpliwość co do mojej Masy, mam wrażenie, że to nie jest właściwa własność
Z drugiej strony jest to zespół z podzespołami, które mają masę, która wydaje się
Posiadam: "SW-Mass@Quersammler 1 oben rep1. SLDASM"
Myślę, że powinniśmy dodać nazwę zestawu po znaku @.
Ale dziwne, założyłem go sam.
To, czego nie należy zacierać podczas odczytywania masy w zespole, to wcześniejsze wypełnienie odpowiednich materiałów na każdej części.
Jeśli w części brakuje materiału, ostateczna waga nieuchronnie będzie nieprawidłowa...
Właśnie testowałem z zespołem złożonym z części i podzespołu, działa mi drogo.
A pisownia własności jest taka sama.
Mam nazwę mojego zestawu i jego konfigurację.
Chodzi o to, że mam podzespoły z ziemią a inne nie.
jednak mam wspólny plik właściwości *.asmprp, więc wszyscy są na tej samej łodzi
@bart Nie jest źle, moja waga jest na 0,00 .... Tak, więc to fałsz
Ale każdy kawałek jest wypełniony, tego nie rozumiem.
A jak przejdziesz do właściwości swoich pokoi to sw mass jest na 0?
Spróbuj użyć właściwości wsadowych, aby ponownie dołączyć właściwość podłoża do wszystkich komponentów, podzespołów i zespołów.
Nie, to waga jest tym, co dziurawi moje C....
Najgorsze jest to, że mamy zestawy z wagą a inne nie. Nie mogę wskazać tego palcem. Sprawdziłem jeszcze raz i brakowało mi materiału pinu 1,5x4,9. Przypisałem go jako zarejestrowany i nic to nie zmieniło
@ frederic Nie mam już dostępu do mycadtools n i do konserwacji od 1 grudnia (to kryzys...)
Brud kryzysowy.
Ale to dziwne, z mojej strony, kiedy testowałem, po prostu umieściłem tę właściwość na moim pierwszym poziomie montażu.
I masa została rozdana.
Czy próbowałeś ponownie uruchomić solidworks? czy komputer?
Zamierzam zmusić się do ponownego uruchomienia, więc pójdę nalać sobie kawy.... Do zobaczenia później (nie, żartuję z restartem 2,5 s, niech żyją dyski SSD)
Dobre 4 min na kawę, ale to samo na masę. Jestem pewien, że to głupota, która mi nie wyskakuje (a jednak mam 27 cali)
Cześć @ gerald
Czy ma Pan/Pani w swojej nomenklaturze swojego posła do Parlamentu Europejskiego kolumnę mase?
Jeśli nie masz.................... Dodano kolumnę MASE
@+-))
@gt22, tak, dobry pomysł, więc jeśli jest jedna z części, której masa została utracona, zobaczę ją
Aby dodać @gt22, części, które blokują podłoże na rysunku, to te, których nazwa konfiguracji nie została zmieniona, ponieważ używam konfiguracji jako numeru części i jej opisu.
Domyślam się więc, że kilka części o tej samej nazwie koliduje ze sobą i blokuje edycję gruntu
@ Gerald
więc rozwiązałeś swój problem z identyfikatorem, który przykręca gałązkę ;-))
@+ ;-))