Witam
Mam pokój z 2 różnymi ciałami.
Chciałbym odzyskać wagę na jednym i objętość na drugim, czy znasz inną metodę niż lista spawanych części?
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia.
Witam
Mam pokój z 2 różnymi ciałami.
Chciałbym odzyskać wagę na jednym i objętość na drugim, czy znasz inną metodę niż lista spawanych części?
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia.
Witam
Po prostu wybierz żądaną bryłę jeden po drugim w drzewie konstrukcyjnym i użyj funkcji Właściwość masy.
Najpierw => wybierz bryłę z masą do obliczenia => użyj funkcji Właściwość masy.
Usuń zaznaczenie treści.
Second=> wybierz ciało z objętością do obliczenia => użyj funkcji Mass Property.
Witam
W przeciwnym razie możesz dodać 2 konfiguracje dla obu części i użyć funkcji Usuń/Zachowaj treść, aby w konfiguracji...
Pytanie dotyczy neutralnego formatu importu-eksportu?
JEŻELI ta część wieloobiektowa (2 obiekty) jest dobrze wykonana za pomocą solidworks
i że te ciała są pełne
A jeśli te ciała mają swoją własną materię,
Jak wspomniano@Azrod po prostu wybierz obiekty 1/1
@azrod musisz przeczytać jeszcze raz w ostatnim zdaniu jest literówka ;-)
@gt22 Nie jem jednak ostryg.
Nie, nie widzę mojego lantère, proszę? :o
@samos chcesz w multibody
i mówisz => użyj funkcji Mass Property. W obu przypadkach
nie wiedząc, który z+ jest, czy są to ciała stałe czy puste ;-)
@+
@gt22 Zawsze chciałem być astronautą. Robię plany na temat komety ;-)
Ale prawdą jest, że może to być wydrążony pokój lub coś innego. Ale w razie wątpliwości wziąłem wszystko w prostych tomach (na przykład dwa odciski pleśni).
Dziękuję wam wszystkim.
Jednak myślę, że umieściłem wyjaśniony, w rzeczywistości chcę umieścić jego informacje w jego właściwości, aby następnie znaleźć te informacje (i tak, znowu tę historię informacyjną) w panelu właściwości niestandardowych.
@ ac cobra 427 I tesé i to działa, ale musisz przełączyć się z jednej konfiguracji na drugą, aby zobaczyć niezbyt częściowe informacje.
Możesz utworzyć dwie nowe linie w niestandardowych właściwościach konfiguracji z 2 ciałami "waga elementu 1 i kawałek objętości 2", na przykład i skopiować właściwości wartości tekstowej/wyrażenia "sw-masse@.... " i wklej je do tych, które stworzyłeś.
@ ac cobra 427 Próbowałem, ale to nie było rozstrzygające, próbowałem tak bardzo, że nie mogę powiedzieć dlaczego.
Ponieważ, oczywiście, muszę być w stanie wprowadzić bryłę woluminu w stan usunięcia, gdy wstawiam część do zespołu.
Nie jest to łatwe.
Jaka jest Twoja prawdziwa potrzeba??? Ponieważ tam możesz umieścić w zespole żądaną konfigurację z wagą lub objętością... W przeciwnym razie możesz złożyć swoją część w 2 konfiguracjach, a wtedy naprawdę możesz mieć obie właściwości, ponieważ będą to dwie różne części... Chcesz pobrać te dane w nomenklaturze lub we właściwościach niestandardowych...
Wszystko byłoby prostsze, gdyby były to dwa osobne pokoje. Nie jest to możliwe w Twoim przypadku ?
@ ac cobra 427 moja część to eliptyczne tło, które ustawiłem za pomocą panelu właściwości niestandardowych i chciałbym znaleźć na tym panelu jego wagę i objętość wewnętrzną w informacjach.
Załączam to, co już zrobiłem.
Pozdrowienia.
Kiedy jesteś w konfiguracji woluminu, musisz usunąć tło, aby było w sam raz, a do tego musisz to zrobić w drzewie tworzenia, a następnie liście przylutowanych części, a następnie wdrażasz 1. folder i tam masz rewolucję3. Kliknij go prawym przyciskiem myszy i tam możesz wykonać Usuń/Zachowaj treść lub funkcji revolution3; jest w Solidworks 2015, w przeciwnym razie będziesz musiał znaleźć inny sposób na usunięcie i tam twoja prawidłowa głośność. Następnie przechodzisz do określonych właściwości konfiguracji i kopiujesz wiersz woluminu i wklejasz go do właściwości niestandardowych. Tam będziesz mieć swój wolumin, który zwykle będzie podążał w tle z konfiguracjami...
Aby usunąć tło w konfiguracji objętości, edytuj w drzewie tworzenia funkcję głośności i scal wynik, a następnie wykonaj szkic na płaszczyźnie twarzy i przekonwertuj szkic funkcji revolution3 i wykonaj usuwanie materiału za pomocą obrotu, a tam pozostanie tylko objętość w konfiguracji głośności...
@ac cobra 427 O tak, ostatnie rozwiązanie wydaje mi się niezłe, przetestuję je jak najszybciej.
Dziękuję
Witam
Chcę tylko powiedzieć, że nie udzieliłem najlepszej odpowiedzi, ponieważ w ogóle nie odpowiada ona mojemu dziwnemu problemowi.
Miłego dnia.
Wszystko, co musisz zrobić, to wysłać do @clementine wiadomość e-mail i wyjaśnić problem
A ze względu na swoją funkcję powinien dokonać tej naprawy
@+ Miłego dnia
@ ac cobra 427 cóż, skończyło się na robieniu dwóch konfiguracji i zarządzaniu wyświetlaniem danych zgodnie z konfiguracją, wolałbym mieć wszystko na jednym, ale hej muszę iść do przodu, dziękuję za pomoc.
Rozumie się samo przez się, że wybrałbym ciebie jako najlepszą odpowiedź, nie wiem, dlaczego wybrano innego, przynajmniej nie ja.
Pozdrowienia.
Tak, też nie zrozumiano.
Moje małe punkty wrócą do swojego właściciela powąchać :p