Witam
Korzystam z oprogramowania SolidWorks 2016.
Wykluczyłem z nomenklatury podzespół, ale chciałbym, aby jego masa również została odjęta od całkowitej masy ASM.
Nie chcę ustawiać masy przypisanej do 0.
Czy masz na to jakieś rozwiązania?
Z góry dziękuję.
Witam
Musiałby zostać umieszczony w stanie usuniętym, aby masa "zniknęła"
3 polubienia
Nie umieszczam go w stanie usuniętym, ponieważ chcę zobaczyć ten zespół na rysunku.
Witam, umieść to w envellope.
Na części kliknij prawym przyciskiem myszy, właściwość i sprawdź obwiednię.
Niech Moc będzie z wami.
6 polubień
gt22
21 Marzec 2017 07:49
5
Robisz 2 dżemy
1 z Twoim podzespołem
1 bez tonu pod montażem
Czyli 2 możliwości rysowania
Problemem jest fakturowanie, które może się różnić
@+
4 polubienia
Witam, lub tworzysz kompletną konfigurację i konfigurację, w której podzbiór jest usuwany.
Wstawiasz widok każdej konfiguracji, a konfiguracja, z której usunięto podzestaw, usuwasz ją z arkusza, aby zawierała tylko właściwości.
(Mam nadzieję, że udało mi się wyrazić siebie...)
Miłego dnia
G.
Edit: @GT22 wpadłem na ten sam pomysł co ja, tylko szybciej :)
3 polubienia
mad
21 Marzec 2017 08:03
7
Dołączam do OBI WAN , umieszczam montaż w trybie koperty ze wsparciem w planie mse, ponieważ odzyskujesz go wizualnie, ale nie ziemię
3 polubienia
Witaj Kenobi,
Koperta wygląda dla mnie ładnie, uniemożliwi mi zrobienie konfiguracji, która obciąża plik.
ale kiedy wkładam go w folię, nie widzę już ASM w planie.
Kiedy przechodzę do właściwości widoku, pojawia się pole obwiedni pokazu, ale to pole jest wyszarzone, więc nie mogę go zaznaczyć
mad
21 Marzec 2017 08:28
10
Samuel. Namikaze Kliknij prawym przyciskiem myszy na widok właściwości i zaznacz pole "Pokaż kopertę"
Którą wersję oprogramowania posiadasz?
1 polubienie
w porządku, w rzeczywistości kliknąłem prawym przyciskiem myszy na widoku przekroju, a nie na widoku głównym....
bonus to stawia mnie w mieszanych i kreskach
Czy możemy umieścić styl linii (mieszany i kreski) w domyślnym kolorze?
1 polubienie
Aby zobaczyć części Envellope, umieść się na rysunku żądanej części, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie zaznacz Pokaż Envellope.
Niech Moc będzie z wami.