Masa części wyłączonej

Witam

Korzystam z oprogramowania SolidWorks 2016.

Wykluczyłem z nomenklatury podzespół, ale chciałbym, aby jego masa również została odjęta od całkowitej masy ASM.

Nie chcę ustawiać masy przypisanej do 0.

Czy masz na to jakieś rozwiązania?

Z góry dziękuję.

Witam

Musiałby zostać umieszczony w stanie usuniętym, aby masa "zniknęła"

3 polubienia

Nie umieszczam go w stanie usuniętym, ponieważ chcę zobaczyć ten zespół na rysunku.

Witam, umieść to w envellope.

Na części kliknij prawym przyciskiem myszy, właściwość i sprawdź obwiednię.

Niech Moc będzie z wami.

6 polubień

Robisz 2 dżemy

1 z Twoim podzespołem

1 bez tonu pod montażem

Czyli 2 możliwości rysowania 

Problemem jest fakturowanie, które może się różnić 

@+

4 polubienia

Witam, lub tworzysz kompletną konfigurację i konfigurację, w której podzbiór jest usuwany.

Wstawiasz widok każdej konfiguracji, a konfiguracja, z której usunięto podzestaw, usuwasz ją z arkusza, aby zawierała tylko właściwości.

(Mam nadzieję, że udało mi się wyrazić siebie...)

Miłego dnia

G.

Edit: @GT22 wpadłem na ten sam pomysł co ja, tylko szybciej :)

3 polubienia

Dołączam do OBI WAN , umieszczam montaż w trybie koperty ze wsparciem w planie mse, ponieważ odzyskujesz go wizualnie, ale nie ziemię

3 polubienia

Witaj Kenobi,

Koperta wygląda dla mnie ładnie, uniemożliwi mi zrobienie konfiguracji, która obciąża plik.

ale kiedy wkładam go w folię, nie widzę już ASM w planie.

Kiedy przechodzę do właściwości widoku, pojawia się pole obwiedni pokazu, ale to pole jest wyszarzone, więc nie mogę go zaznaczyć

jak to zrobić MaD?

Samuel. Namikaze Kliknij prawym przyciskiem myszy na widok właściwości i zaznacz pole "Pokaż kopertę"

Którą wersję oprogramowania posiadasz? 

1 polubienie

w porządku, w rzeczywistości kliknąłem prawym przyciskiem myszy na widoku przekroju, a nie na widoku głównym....

bonus to stawia mnie w mieszanych i kreskach

Czy możemy umieścić styl linii (mieszany i kreski) w domyślnym kolorze?

1 polubienie

Aby zobaczyć części Envellope, umieść się na rysunku żądanej części, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie zaznacz Pokaż Envellope.

Niech Moc będzie z wami.