Witam wszystkich,
Obecnie staram się "samoograniczyć" standardowe części, tak aby wystarczyło mi je "wsunąć" do zespołów, aby ustawić je bezpośrednio.
Jeśli chodzi o obracającą się część , która nie wymaga ogranicznika obrotu (np., podkładki cylindryczne itp.), wszystko jest w porządku. Wystarczy wybrać okrąg, który styka się z częścią matrycy , a część automatycznie przesunie się do właściwej pozycji.
Jednakże, jeśli chodzi o część pryzmatyczną, mogę wypełnić 3 strefy samonaprężające "Matereference", ale podczas pozycjonowania w złożeniu, solidworks wybierze tylko JEDNO odniesienie z 3 i dlatego niemożliwe jest całkowite ustawienie części bez konieczności ręcznego dodawania pozostałych wiązań.
Jak mogę się upewnić, że wszystkie trzy odniesienia są używane podczas pozycjonowania w zespole?
Z góry dzięki,
Szczęśliwego Nowego Roku, dobrego zdrowia,
Ster.
1 polubienie
Witam
Czy możesz dołączyć do nas swój element, abyśmy mogli przeprowadzić kilka testów?
To normalne, że ograniczenia Główny/Drugorzędny/Trzeciorzędny nie łączą się!
SW najpierw sprawdza ograniczenie główne. Jeśli nie zostanie zaspokojony w drugim, to jeśli nadal nie jest dobry, trzeciorzędny.
2 polubienia
Tak więc, jeśli umieścisz pierwsze ograniczenie koincydencji 2 płaszczyzn, system tylko to ograniczy. Nie ma znaczenia, co położysz po.
2 polubienia
Ogólnie rzecz biorąc, krawędzie są raczej ograniczone; W przypadku krawędzi kołowej da to bezpośrednio 2 ograniczenia: na przykład koincydencję i współosiowość.
2 polubienia
Witam
Przepraszam za czas odpowiedzi.
ac cobra 427 :: Nie mogę załączyć pliku ze względu na poufność.
Alan. ERP:: Okej, dziękuję. Sądziłem, że ograniczenia pierwotne, drugorzędne i trzeciorzędne mogą być ze sobą powiązane.
Czy istnieje inny sposób na automatyczne przypisanie kilku naprężeń do części w celu ułatwienia jej pozycjonowania w zespole?
Z góry dziękuję, jak również za poprzednie odpowiedzi.
1 polubienie
Tak, istnieją rozwiązania:
Tworzenie inteligentnego komponentu
Tworzenie pliku biblioteki z powiązanymi funkcjami
W rzeczywistości wszystko zależy od Twojego problemu.
2 polubienia