Witam, jestem fred i mam ~ 10 lat doświadczenia w aeronautyce/rozwoju produktów kosmicznych. Jestem nowicjuszem na stronie, ale mam za sobą autocad, siemens nx, catiav4, v5 itp., Jeśli liczyć moje wykształcenie, mam za sobą autocad, siemens nx , v5 itp.
Cóż, jak każdy dobry nowicjusz, nie zapomniałem poszukać w wyszukiwarce forum przed zadaniem pytania.
Mam listę elementów w programie Excel 2013 z macierzą X, Y, Z, powiedzmy 100 elementów dla macierzy 400-komórkowej
Chciałbym zaimportować tę matrycę do aplikacji catia v5 ~ r19 r20, aby szybko uzyskać pusty Catproduct z listą widoków z adnotacjami zatytułowaną zgodnie z pierwszą kolumną mojej macierzy 400 komórek.
Jak to zrobić??!!? (poza pisaniem go obszernie za pomocą kompasu)
Nawiasem mówiąc, jestem francuskim Kanadyjczykiem, więc uspokój się z twoim leksykonem Akademii Francuskiej 2015. Mów do mnie po francusku, proszę
"Mam listę elementów w programie Excel 2013" lista nazw części wraz z macierzą ich położenia w X,Y,Z (czy to wszystko??).
Zrobiłem to już tylko dla punktu położenia, w sposób zbliżony do tego z linku @gt22 (patrzę, jak to może wyglądać dla układów współrzędnych (oś układu) lub macierzy położenia.
Czy to jest to, czego szukasz? Czy masz listę (system osi) nazwaną i umieszczoną jako lista swoich elementów?
Czy możesz umieścić plik Excel jako załącznik?.
REDAGOWAĆ:
Oto przykład ustawień CATIA w celu zdefiniowania "Standardowego" układu współrzędnych i dołączenia jednego z formatów tabeli Excel dla konfiguracji oraz pliku txt dla nazwy.
Nie mam dostępu do właściwości " nazwa oznaczenia miejsca", więc nie mogę jej modyfikować za pomocą Excela (możesz kontynuować z nazwą chgmnt dzięki importowi pliku "txt" dla publikacji (oczywiście oznacza to wskazywanie po kolei każdego oznaczenia miejsca).
Jeśli ma zostać odtworzony, lepiej przejść przez makro.
Witam. Jestem pierwszą zaskoczoną!! Ale czy to wystarczy? To piekielna praca, aby połączyć tak wiele ustawień Catia i komórek Excela. Aby mi to ułatwić, filtruję według nazwy, patrz obrazek. Jeśli plik Excel jest zbudowany zgodnie z tym samym sortowaniem, znacznie łatwiej jest połączyć współrzędne X, potem Y, potem Z, a potem itd... niż gdy wszystko jest albo pomieszane, albo pogrupowane według elementów itp. Zwróć także uwagę na wersję pakietu Office zainstalowaną na stacji. Mam pakiet Office 2007 i muszę skopiować zawartość programu Excel 2013 do pliku programu Excel 2007, aby działał on z programem Catia.