Tak, przyznaję, nie używam dobrze tej funkcji i dość mocno mnie to denerwuje. (nie uderzaj się w głowę NOoooonnn)
Jestem w SW 2018
1°) Chcę mieć możliwość zmiany liczby wystąpień a posteriori, na przykład z 5 na 6. Kiedy klikam na N° (numer wystąpienia), który się pojawi, nie mogę zmienić liczby.
2°) Chcę mieć możliwość usunięcia powtórzenia. Musisz ręcznie usunąć każdy szkic utworzony przez powtórzenia (Fuj!)
Często, jeśli zmieniam pozycję wyjściową lub kształt startowy, trudno jest zrobić to, co chcę.
3°) Gdy modyfikuję formularz bez zmiany liczby wystąpień, nie zmienia to formy w innych wystąpieniach. Jak to zrobić?
Dziwi mnie, że musisz przetworzyć szkic 2D na szkic 3D.
Widziałem tę rekomendację kilka dni temu, ale nie zwróciłem na nią uwagi.
Czy możemy edytować szkic 3D, szkic 2D, czy też twoja zbawienna rekomendacja mówi: "Zawsze używaj szkicowania 3D, nawet jeśli nie wykonujesz szkicowania 2D. (co jest moim przypadkiem w 99,999815% przypadków)
@gt22 od razu spojrzę na link, który mi podałeś, a odezwę się do Ciebie i naszych kolegów
+1 I, aby uniknąć powtórzeń bezpośrednio w szkicu (ale jeśli poprawili rzecz)
Zawsze robię powtórzenie funkcji, łatwiejsze do zarządzania za pomocą równań.
Bądź jednak ostrożny z rekonstrukcją zlokalizowaną, jeśli użyłeś kontrolowanego wymiaru, musisz wykonać 2X rekonstrukcję lub użyć nowego skrótu Ctrl+Shift+B lub Ctrl+Q
W końcu! Myślałem, że źle używam tej funkcji, ale to raczej funkcja SW jest trochę.
@PhillipeB
Okej: zamierzam zmienić swoje stare nawyki i robić powtórzenia funkcji, więc mam tylko jeden szkic do edycji, a powtórzenia funkcji będą następować automatycznie. Z pewnością jest to zbyt stary nawyk deski kreślarskiej.
@Obi wan przepraszam ! Pomyliłem pracę w 3D (widok 3D) ze szkicowaniem 3D. Złe połączenie neuronowe :-) Rhaaa!!
Co ciekawe, właśnie zostałem skonfrontowany z powtórzeniem szkicu, który miał zostać zmodyfikowany. Znalazłem sztuczkę do edycji geometrii. To proste, twój szkic przekazujesz w bloku, a następnie powtarzasz szkic (blok). Jeśli zmienisz blok, zmieni się również powtórzenie szkicu.
Dodatkową zaletą jest to, że szkic składa się z 40 kresek, nie trzeba klikać 40 razy, wystarczy blok, aby wykonać 1 kliknięcie.
Tak, ponieważ niedawno odkryłem funkcję bloku. Wydaje mi się, że to Ty mówisz o tym, aby animować szkice w kontekście "schematycznego przedstawienia".
Są to dwie funkcje, które będę musiał pogłębić, ponieważ zajmuję się dużo kinematyką, a "schematyczne przedstawienie" - z którego zrezygnowałem z powodu szkiców, które zostały przekreślone we wszystkich kierunkach - staje się znowu interesujące i użyteczne z blokami, które sprawiają, że szkic jest quasi częścią (częściami).
Korzystam z okazji, aby jeszcze raz podziękować ;-)