Element spawany mechanicznie i nomenklatura

Cze wszystkim

Wykonuję element spawany mechanicznie (pojedynczy element na całość) ze szkicem z nałożonymi liniami, aby wykonać ramy ze sobą połączone.

Mój problem jest następujący: aby się tym nie przejmować, tworzę kilka spawanych elementów (patrz zdjęcie) tylko podczas rysunku, nomenklatura części spawanych obejmuje tylko elementy występujące w jednej z moich 3 linii "element spawany mechanicznie". Czy możliwe jest wybranie wszystkich "elementów spawanych mechanicznie" dla tej nomenklatury, jeśli wykonam montaż, czy mogę odzyskać przepływ spawany mechanicznie dla wszystkich moich spawanych części? i wreszcie, czy jest to obowiązkowe, aby wszystkie moje rury (na tej samej części) znajdowały się w jednej i tej samej grupie "Element spawany mechanicznie"?

Z góry dziękuję, dobry wieczór.

Jeśli chcesz mieć pełną nomenklaturę dla tej spoiny mechanicznej, udajesz, że tworzysz ją całkowicie w spawanym mechaninie

A jeśli jest to podwielokrotność figury, po prostu ułóż monetę, którą pomnożysz przez x

1 polubienie

Wszystko robiłem mechanicznie spawane, ale stworzyłem 3 bloki spawane mechanicznie (widać to w drzewie tworzenia na zdjęciu)

w drzewie tworzenia możesz zobaczyć listę spawanych części X3 (5 wierszy poniżej pliku adnotacji)

Musiałem powiększyć przeglądarkę za małą dla moich starych oczu ;-)

@+ ;-)

1 polubienie

Obecnie próbuję zrobić wszystko w jednym elemencie, mój problem polega teraz na tym, że nie mogę w ogóle utworzyć 2 profili na tej samej linii, w tym utworzyć nowego szkicu z przydatną konwersją segmentów.

Dobry wieczór

A w menu rozwijanym podczas tworzenia BOM nie możesz wybrać? Pytam, ponieważ w tej chwili nie mam komputera osobistego i nie mam wszystkiego w pamięci.

Zrestartowałem oprogramowanie... Nomenklatura dobrze sprawdza się teraz w całym zestawie... dziwny.

Zaczynałem myśleć, że możliwość stworzenia kilku "Mechanicznie Spawanych Elementów" w tym samym pomieszczeniu jest w ogóle bezużyteczna, a zwłaszcza rozpaczać. Z drugiej strony, dla zgromadzenia pozostanie to inna sprawa.

mecanosoude.png
1 polubienie

Oto kolejny rozwiązany temat

@+ ;-)

To są radości płynące z informacji... Okropne :-)

1 polubienie

Dziękuję :).

Nie jestem zbyt pełny, znałem znacznie gorsze błędy; 2020CAD... klejnot, rozbija się co około 15 minut ^^.

1 polubienie