Spawane mechanicznie: adnotacja

Mam mały problem z moim mepem mechaniczno-spawalniczym pod SW12.

Jak powiedziałem wcześniej, muszę szczegółowo opisać każde ciało. Aby je zidentyfikować, chciałbym mieć numer artykułu i opis w formie jednej notatki.

O ile udaje mi się zdobyć opis, nie ma sposobu, aby uzyskać numer.

Obecnie tworzę dymek, który wywołuje opis i nie ustawiam strzałki, tę notatkę można edytować, aby dodać tekst, ale nie ma możliwości dodania numeru artykułu.

Jak to zrobić?

Dziękuję

Myślę, że jest błąd, który istniał od zawsze.

Ze swojej strony, kiedy muszę wykonać ten krok, postępuję zgodnie z określoną procedurą.

1- Wstaw widok bez zmiany jego skali

2- Wstaw listę materiałów

3-Włóż automatyczną bańkę, wybierając w "tekście bąbelkowym" Numer przedmiotu.

Potem wystarczy schować nomenklaturę i logicznie rzecz biorąc, wszystko jest w porządku.

1 polubienie

Ta część jest dobra, wtedy chcę szczegółowo opisać każdy element.

Czyli tworzenie widoku, wybieranie treści, wygląda to tak:

Otrzymane w ten sposób (w rzeczywistości jest to w zasadzie bańka):

Z chęcią pokazałbym: "Exhibit 2: cork".

Paradoksalne jest to, że jeśli stworzę swoją bańkę z niestandardowym numerem właściwości/artykułu, to nie działa.

Czy pole opisu jest wypełnione w osobistych właściwościach tej części?

Zobacz piżamę...

Więc na górze co mam, łatwo.

na dole, to, co bym chciał, numer jest numerem kolumny Nr.ARTYKUŁ w tabeli.

Jeśli zweryfikuję bąbelek tak, jak podczas mojego przechwytywania, bąbelek jest pusty, podczas gdy użyłem tej samej metody, ale z właściwością znajdującą się 6 linii wyżej, aby uzyskać nazwę ciała.

mecano-soude.jpg

Myślę, że numer pozycji musi znajdować się na planie w innej formie, aby można go było wywołać. Wydaje mi się, że n rodzajnika nie jest właściwością wewnętrzną. To bańka powiązana z planem. Musisz więc albo bąbelkować numerem artykułu, albo sprawić, by pojawił się w nomenklaturze.

Jeśli bąbelek "artykuł n" znajduje się w konspekcie, po edycji pola tekstowego i kliknięciu wspomnianego dymka pojawi się on w adnotacji.

1 polubienie

Czy to jest coś takiego, czego chcesz?

Dodałem bąbelek, a następnie dodałem adnotację, klikając odpowiedni bąbelek podczas edycji.

Następnie możesz ukryć bąbelek, jeśli chcesz, i dodać tekst i właściwości do notatki.

sans_titre.png
3 polubienia

@Bart. Obraz jest wart długiego przemówienia.

To jest reprezentacja mojego ostatniego postu :)

Ach, przepraszam Pierre'a

Zrobiłem to w domu z czystą głową. Nie czytałem twojego posta... ^^

Zawsze wolę zdjęcia lub filmy, to + wymowne =)

1 polubienie