Niewystarczająca ilość pamięci do wykonania operacji

Witam

Mam problem, który jest równie irytujący, co dziwny. Tak jak musisz, teraz już dzięki wiedzy ze wszystkich moich postów, wykonałem projekt z rodziną części. Do wczoraj zawsze udawało mi się bez problemu otworzyć rodzinę i modyfikować to, co chciałem, ale od kilku dni koduję makro. Od tego czasu nie mogę go otworzyć i mam te komunikaty:

Zrobiłem więc kilka testów:
- Otwieranie pliku Excel, to działa,
- Otwieranie mojego pokoju i rodziny z innego miejsca, to nie działa,
- Otwórz z dwóch innych komputerów, więc nie działa mój komputer ani moje oprogramowanie,
- Zmiana konfiguracji działa (dziwne),
- Otwórz za pomocą SW 2017 Premium (mam 2015 basic), nie działa,
- Zapisz rodzinę jako plik Excela bezpośrednio z oprogramowania, to nie działa
- Zapisz część pod inną nazwą i wstaw nowy plik Excel (ponieważ właśnie dla tego rodzaju problemu tworzę osobną kopię zapasową Excela przez kopiuj/wklej) to działa!!

Jestem trochę zagubiony i zirytowany, ponieważ mam dwa inne pliki w tym samym przypadku, ale nie mam tak niedawnej kopii zapasowej rodziny...

Dlatego pytam Cię, czy kiedykolwiek miałeś ten problem, aby zapobiec jego powtórzeniu się i być może odzyskać rodziny moich innych rodzin.

Dziękuję i życzę miłego dnia

Witam

Jestem z SW 2016, czy mogę nam dać część?

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Miło z Twojej strony, ale nie mogę przekazać dokumentów mojej firmy.

Czy Twoje makro nie ma pętli, która przeciążyłaby Twój plik Excel? 

1 polubienie

Myślę, że to musi być problem

_de kot, który zabija swój ogon _

Być może prosisz trochę za dużo ;-)

Wasze rodziny części i dżemów z pewnością muszą być w długiej drodze

Więc może zmniejsz swoje nadzieje na automatyzację tego, czego nie da się

@+ ;-)

1 polubienie

MaD, gt22 Myślałem o tej przyczynie, ale dlaczego teraz, gdy nagrałem inaczej, działa z tym samym skoroszytem i tym samym makrem? 

A gdyby to było to, nadal mógłbym otworzyć plik Excela bez przechodzenia przez makro, prawda?

Jeśli kiedykolwiek, czy można wiedzieć, "która pętla przeciąża plik" ?

Moim zdaniem jedyne miejsce, w którym znajdziesz rozwiązanie swojego problemu

Jeśli są takie tutaj

https://www.developpez.net/forums/f664/logiciels/microsoft-office/excel/macros-vba-excel/

Ja i makro w ogóle tego nie robimy

Już mówisz solidworks 2015 / solidworks 2017

więc 2 różne wersje, które musisz przekonwertować swoje pliki 2015 na 2017

Myślę, że protokoły z 2015 roku nie są takie same dla SW

Czy po tym excele są  takie same?

Mówisz, że niemożliwe do odczytania za pomocą Excela 2010

Czy Twój system operacyjny jest taki sam na każdym komputerze?

Soliworks 2016 i 2017 nie działa z Windaube 8.0 64 bit

ale z Windaube 8.1 64 bit to działa

Zobacz tutaj

http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/solidworks-resource-monitor-alerte-%C3%A0-13-de-la-ram#answer-732454

http://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/message-m%C3%A9moire-syst%C3%A8me-insuffisante-solidworks#answer-700100

mając nadzieję, że dałem ci dobry trop

@+ ;-)

Klasyczny błąd znany z Office i SW (wersja lub ewolucja pakietu Office (xls, xlsx, formatowanie wyświetlania), związany lub nie z oprogramowaniem).

Nie jest to związane z makrami, nigdy nie używam ich do moich exceli.

Metoda 1:

Aby spróbować rozwiązać problem: spróbuj otworzyć PRT, a następnie bezpośrednio kliknij prawym przyciskiem myszy w Excelu w drzewie i "zapisz jako" umieść go na pulpicie, a następnie spróbuj otworzyć plik przez Excel.

Jeśli mu się uda, prawdopodobnie zaproponuje "Naprawę", w przeciwnym razie spróbuj zrobić to ręcznie za pomocą Excela.

Metoda 2:

za pomocą EPDM odzyskaj wcześniejszą wersję pliku i zapisz Excela na pulpicie, napraw go za pomocą Excela, zarówno dla utraconego dodatku konfiguracyjnego, będziesz musiał je powtórzyć.

Metoda 3:

Wykonaj kopię zapasową pliku QQPART, otwórz oryginalny plik i usuń Excel z pliku, zapisz plik i zamknij go w oprogramowaniu, a następnie otwórz go ponownie i spróbuj automatycznie odtworzyć program Excel.

Metoda ta uzupełnia metodę 1 lub 2. Umożliwia odbudowanie prawie kompletnego programu Excel, poprzez odtworzenie programu Excel z metody 1 lub 2 i metody 3 dla najnowszych dodanych konfiguracji.

I inaczej, od teraz dla każdej pracy z Excelem zawartym w pliku SW, pod warunkiem, że pracujesz nad nim, klikając prawym przyciskiem myszy "otwórz w nowym oknie" pod SW,

Musisz wykonać kopie zapasowe kopii zapasowych przed opuszczeniem pliku i utworzyć folder, w którym umieścisz wszystkie kopie zapasowe programu Excel ,

Dlatego przed wyjściem z pliku użyj tej metody: 

Ponownie otwórz program Excel, klikając prawym przyciskiem myszy "Otwórz nowe okno", a następnie w programie Excel wykonaj "Zapisz kopię jako" i umieść go na pulpicie (a następnie przenieś plik Excel do folderu Kopia zapasowa).

4 polubienia

Cze wszystkim

Wracam do tego postu, ponieważ nadal mam problem i myślę, że jest to pętla, która przeciąża mój plik Excel, jak wskazuje MaD , ponieważ kiedy otwieram moją część, rodzina części jest dostępna, ale po uruchomieniu makra już nie mogę. Makro również nie może działać w całości, ponieważ "nie ma już dostępu" do pliku Excela.

Myślę, że jest to pętla, aby napełnić przeładowany ComboBox. Mam listę artykułów w pliku Excel i chcę je wypełnić w menu rozwijanym, aby użytkownik mógł je wybrać.

EDIT: Wielkie odkrycie, makro nie ma z tym nic wspólnego (olivier42 Przepraszam, że cię skontrowałem)! Ponieważ działa z niektórymi moimi plikami, a nawet bez makra, mam ten problem. Nie wiem, z czego to wynika , jak to się stało i jak to działa, ale:
Problem pojawia się po otwarciu rodziny monet, zwykle zawsze otwieram rodzinę, wykonując "Edytuj w nowym oknie", ale w makrze otwiera się bezpośrednio w SW. No i co z tego...? Dobrze mi powiesz, że problem bierze się stamtąd, ponieważ gdy otwieram rodzinę bezpośrednio w SW, tabela jest wyświetlana, ale tylko częściowo i nie mogę w niej nawigować. Jako załącznik znajdziesz to, co mam na ekranie, gdy edytuję moją rodzinę części.

Stamtąd mogę powiedzieć, że wiem, dlaczego powoduje to problem z pamięcią, nie wiem.

EDIT BIS: Ponownie edytuję ten post i myślę, że to ostatni raz, ale rozwiązałem swój problem! W żaden sposób nie potrafię wyjaśnić problemu ani tego, jak udało mi się go rozwiązać, naprawdę uważam, że jest to błąd oprogramowania i że poszedłem do granic możliwości. Jak widać wcześniej, miałem problem z rodziną, więc zaimportowałem nowy plik Excela, usuwając wyświetlanie "zamrożonych komórek", pomniejszyłem nagranie, aby lros nagranie, aby mieć całą tabelę i działa!

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!

capture.png

Był to więc ten sam problem, nawet jeśli zachowanie było nieco bardziej niebezpieczne:

Błąd w Excel-SW (wersja pliku, xls, xlsx, ustawienia wyświetlania, formatowanie itp.)

Tym lepiej , jeśli w końcu z tego wyjdziesz.

(zawsze pamiętaj o robieniu kopii zapasowych Excela, na wszelki wypadek...)