Wzmianka w solidach edukacyjnych

Ponieważ podczas drukowania widoku wykonaliśmy aktualizację Solidworks 2017, pojawia się ona na dole strony: Produkt edukacyjny SOLIDWORKS. Wyłącznie w celach edukacyjnych. W jaki sposób można usunąć tę wzmiankę?

Dziwaczny...

Czy przed zainstalowaniem aktualizacji posiadałeś wersję edukacyjną?

Jeśli tak, musiał zostać nieprawidłowo odinstalowany.

Sprawdź na pasku stanu Solidworks w opcji "pokaż licencje", aby zobaczyć, jaki typ licencji został zainstalowany.

2 polubienia

Witam

Jest to normalne, jeśli używana jest wersja studencka solidworks lub część utworzona za pomocą wersji studenckiej. 

Jeśli masz wersję solidworks, która nie jest przeznaczona do celów edukacyjnych, problem dotyczy części. Podczas importowania części, zwykle solidworks informuje, że ten plik pochodzi z wersji edukacyjnej.

Znalazłem technikę importowania pliku edukacyjnego do mojej profesjonalnej wersji solidworks, bez zapisywania, że jest to plik edukacyjny. Wszystko, co musisz zrobić, to zapisać plik w STEP lub parasolid i otworzyć go w swojej standardowej, pro lub premium wersji solidworks. Zwykle w Twoich planach nie powinno być już żadnej wzmianki o wersji edukacyjnej. (Przetestowałem tę technikę tylko w solidworks 2016, mam nadzieję, że nie naprawili tego w solidworks 2017)

Mam nadzieję, że pomogłem.

2 polubienia

Witam

Zobacz http://www.lynkoa.com/forum/3d/comment-retirer-sous-solidworks-2012-edition-d-education

Pozdrowienia

Witam, wystąpił problem po pobraniu części. Musieliśmy wysłać te części do visiactiv', wypełnić formularz, a następnie wysłali wszystko do Solidworks, który uprzejmie usunął licencję edukacyjną i wysłał nam "oczyszczone" części.

Bądź ostrożny: są bardzo czujni na ten fakt, ponieważ licencje edukacyjne są bezpłatne, w przeciwieństwie do licencji pro.

Zajęło nam to 2 tygodnie...

Pozdrowienia

2 polubienia

Zaznaczam, że części, o których mowa, nie zostały stworzone w wersji edukacyjnej, ale w wersji pro z licencją i że po zainstalowaniu wersji 2016 wszystko było w normie. Licencję edukacyjną posiadamy już kilka lat temu podczas praktyk studenckich w technikum

Może chodzi o to, że dokument referencyjny został utworzony lub zmodyfikowany za pomocą licencji edukacyjnej, w wyniku czego aktualizacja oprogramowania zaktualizowała dokument, do którego się odnosi, i teraz rozprzestrzenia się na wszystkie nowe dokumenty!?

Jeśli to jego, musisz jak najszybciej dowiedzieć się, czy jest w części, planie lub montażu i przerobić go od zera, a zwłaszcza z oficjalnej licencji, aby usunąć ten problem, który z pewnością pozostanie na już istniejących częściach... (jak wirus 1. poziomu...)*

Powodzenia w poszukiwaniach!

G.

1 polubienie