Kliknij prawym przyciskiem myszy BOM w menu

Witam
jak wytłumaczyć zniknięcie polecenia: Wstaw /nową kolumnę i otwórz część w menu prawego przycisku myszy na BOM zespołu w SW2023?

Nie martw się o mnie w 2023 SP05:

Jest zainstalowany na kilku komputerach i nie masz go na wszystkich z nich. Jak można go skłonić do ukazania się, jeśli go tam nie ma?

Kliknij prawym przyciskiem myszy i dostosuj menu:
image
Następnie sprawdzasz żądane opcje (jeśli są dobrze zaproponowane):
image

już próbowałem. Jest to zupełnie nowy obiekt. Jest to część podstaw oprogramowania tego rodzaju. Naprawdę nic w menu. Wydaje mi się, że wypróbowałem wszystko w głównym interfejsie. Nic nie znaleziono w nieruchomościach. Na szczęście mam modele dawnych nomenklatur, przy których majstruję. Z drugiej strony oczywiście zrobiłem " usuń kolumnę ". Ale dodając... Nan!! ^^’

To tak, jakby kliknąć prawym przyciskiem myszy linię, aby " otworzyć pokój "... Otóż nie!! głową w klawiaturę tego typu rzeczy.  Otworzyłem plan i to wszystko.

Czy nie jest to przypadkiem związane z Excelem?
Czy Excel jest dobrze zainstalowany na tych stacjach?
Jeśli tak, spróbuj zresetować podstawowy profil programowy.
Aby to zrobić, otwórz solidworks RX i kliknij link (tymczasowo zresetuj oprogramowanie na 1 sesję)
image
Jeśli działa z profilem fabrycznym, to dlatego, że pochodzi z profilu użytkownika.
W przeciwnym razie spróbuj zaimportować profil z pozycji funkcjonalnej. (po zapisaniu bieżącego profilu)

Czy zainstalowałeś narzędzia SolidWorks w dodatkach podczas uruchamiania, nigdy nie wiadomo?

Dziękuję za te wskazówki. Do sprawdzenia.
W przypadku Excela rzeczywiście są problemy. Myślałem o użyciu linków z tabelą Excela, aby ułatwić sobie pracę na 100 planach, ale są błędy...
Nie wyszedłem ze szparagów tą historią!

1 polubienie

W przeciwnym razie nadal musisz złożyć wniosek o pomoc. Po to tam są.
Przekaż nam informację zwrotną, jeśli problem zostanie rozwiązany, co do czego nie mam wątpliwości.