Mam więc zespół, w którym wykonałem podzespoły, aby łatwiej było je przedstawić w MEP.
Chciałbym, aby bąbelki, które umieściłem w posłach do PE podzespołów, liczba bąbelków odpowiada numerowi nomenklatury podzespołu (1,1, jeśli jest to pierwsza część pierwszego podzespołu).
Nie chcę mieć nomenklatury, która nie jest w trakcie montażu, ale ogólną nomenklaturę, która wskazywałaby na części w moich podzespołach.
Chciałbym, aby bąbelki, które umieściłem w posłach do PE podzespołów, liczba bąbelków odpowiada numerowi nomenklatury zgromadzenia (1,1, jeśli jest to pierwsza część pierwszego podzespołu).
Struktura zespołu i numery pozycji w zestawieniu komponentów
Można rozwinąć zestawienie komponentów, aby zbadać strukturę zespołu. W przypadku modeli z numerami pozycji kolumna struktury zespołu jest poprzedzona listą numerów pozycji według komponentu.
Próbka graficzna jest dostarczana dla każdego elementu w zestawieniu komponentów po umieszczeniu wskaźnika myszy na jego ikonie w kolumnie Struktura zespołu. Jeśli nie widzisz podglądu składnika po umieszczeniu wskaźnika na jego ikonie, otwórz składnik, zapisz go i ponownie przesuń wskaźnik nad jego ikonę.
Nierozwinięte zestawienie komponentów
Rozszerzone zestawienie komponentów, które pokazuje strukturę zespołu i przegląd.
To, co chciałbym zrobić, biorąc przykład z tebleau, to zrobić MEP z podzespołem 9 i kiedy skieruję bąbelek w kierunku części podzespołu, chciałbym zobaczyć oznaczone 9.1, 9.2, 9.3 itd. a nie 1, 2, 3 itd.
Myślę, że można to zrobić, pobierając właściwość ARTYKUŁ nr nomenklatury ogólnej w MEP podzespołu, ale nie mogę znaleźć tej właściwości.
W końcu go znalazłem, przeszukując wszystkie możliwe opcje:
Kliknij prawym przyciskiem myszy widok podzespołu > Właściwość > zaznacz opcję "Połącz tekst numeru pozycji z określoną tabelą", wybierz zestawienie komponentów z sekcji "Numery pozycji" w zespole ogólnym