Gwint MEP nie jest wyświetlany

Cze wszystkim

Mam problem pod rysunkiem gwintu; Opcje są zaznaczone w Trim, ale gwinty w ogóle nie pojawiają się na moich widokach. Mogę więc wyświetlić tylko przykładowy wymiar wiertła :D ia 4,2 dla gwintu M5

solidwork_050522.png

Na pasku zadań nad Arkuszem1 kliknij prawym przyciskiem myszy folder adnotacji i zobaczysz, czy opcja Pokaż adnotacje jest zaznaczona

1 polubienie

Witamy w solidworks....

zdarza się dość często, że majstrowanie przy adnotacji gwintu w 3D rozwiązuje problem w 2D (ponownie edytuje funkcję adnotacji gwintu w wale)

2 polubienia

Witam, często zdarza się, że krany nie są już wyświetlane w MEP. Zawsze możesz "oszukiwać", zastępując wartość oceny wartością niestandardową (patrz PC). Może zaoszczędzisz swój czas.

sans_titre.jpg

Witam

Rzeczywiście, zdarza się, ale rzadziej jestem w SW 2020 SP4.

rozwiązanie można naprawić, otwierając MEP normalnie, a jeśli reprezentacja nie jest wyświetlana, należy otworzyć 3D, klikając odpowiedni  widok, a po otwarciu 3D zamknąć go bez zapisywania.

A jeśli to nie zadziała, musisz przejść do funkcji gwintowanego otworu i  sprawdzić, czy reprezentacja gwintu jest wybrana, jeśli tak, wybrała właściwą reprezentację, nawet jeśli jest wybrana, wybierz inną, a następnie ponownie wybierz właściwą, a następnie zamknij 3d, zapisując.

Nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.

Szczęśliwa chance...@+.

AR

inked2022-05-18_145914_li.jpg
3 polubienia