Witam
Mam duży problem z moimi rysunkami, jest to dość skomplikowany montaż łączący budynek i sieci rur, kanałów...
Aby moi klienci i my mogliśmy lepiej zobrazować każdą sieć na rysunkach, utworzyłem kilka stanów wyświetlania dla każdego planu, który chcę wyświetlić. Moja metoda jest prosta: wszystko, czego nie chcę podświetlać, umieszczam w usuniętych ukrytych krawędziach, a to, co chcę podkreślić, umieszczam w Krawędziach w trybie cieniowanego obrazu. Dodaję adnotacje i żebra, które dobrze pasują i to wszystko.
Mój problem polega na tym, że gdy chcę wydrukować w formacie PDF lub wydrukować na ploterze, jedna z sieci mojego budynku (zawsze ta sama sieć) przychodzi wstawić krawędzie w trybie cieniowanego obrazu. Jeśli niczego nie wydrukuję lub nie zapiszę jako pliku PDF, ta sieć jest w trybie Usunięte ukryte krawędzie. Gdy tylko chcę zapisać jako plik PDF lub wydrukować, pojawia się sieć, która nie ma nic wspólnego z tymi planami.
Próbowałem usunąć stany wyświetlania, potem je przedefiniować, próbowałem usunąć wszystkie wyglądy tej sieci, która jest osadzona w moich posłach, nic z tym nie zrobić... Problem polega na tym, że dochodzimy do fazy, w której mam oddać plany TQC i zamontować DOE... I naprawdę martwię się tym błędem, nie mogę sobie pozwolić na oddawanie takich planów...
Dla twojej informacji, ten problem pojawił się niedawno, pojawił się dopiero od miesiąca, wcześniej nie miałem żadnych problemów tego rodzaju!
Z góry dziękuję za odpowiedzi, których mógłbyś mi udzielić!
Cdt
Joss