Ukryty pokój online MEP został stłumiony

Witam

Mam duży problem z moimi rysunkami, jest to dość skomplikowany montaż łączący budynek i sieci rur, kanałów...
Aby moi klienci i my mogliśmy lepiej zobrazować każdą sieć na rysunkach, utworzyłem kilka stanów wyświetlania dla każdego planu, który chcę wyświetlić. Moja metoda jest prosta: wszystko, czego nie chcę podświetlać, umieszczam w usuniętych ukrytych krawędziach, a to, co chcę podkreślić, umieszczam w Krawędziach w trybie cieniowanego obrazu. Dodaję adnotacje i żebra, które dobrze pasują i to wszystko.

Mój problem polega na tym, że gdy chcę wydrukować w formacie PDF lub wydrukować na ploterze, jedna z sieci mojego budynku (zawsze ta sama sieć) przychodzi wstawić krawędzie w trybie cieniowanego obrazu. Jeśli niczego nie wydrukuję lub nie zapiszę jako pliku PDF, ta sieć jest w trybie Usunięte ukryte krawędzie. Gdy tylko chcę zapisać jako plik PDF lub wydrukować, pojawia się sieć, która nie ma nic wspólnego z tymi planami.

Próbowałem usunąć stany wyświetlania, potem je przedefiniować, próbowałem usunąć wszystkie wyglądy tej sieci, która jest osadzona w moich posłach, nic z tym nie zrobić... Problem polega na tym, że dochodzimy do fazy, w której mam oddać plany TQC i zamontować DOE... I naprawdę martwię się tym błędem, nie mogę sobie pozwolić na oddawanie takich planów...

Dla twojej informacji, ten problem pojawił się niedawno, pojawił się dopiero od miesiąca, wcześniej nie miałem żadnych problemów tego rodzaju!

Z góry dziękuję za odpowiedzi, których mógłbyś mi udzielić!

Cdt

Joss

Cześć Joss, to samo w innych postach i na przykład za pośrednictwem PDFCreator lub edrawings?
1 polubienie

Cześć PL,

Jestem jedyną pracą, która ma Solidworks, przez kreator PDF robi to samo i nie testowałem przez Edrawing, nigdy go nie używam...

Czy podczas drukowania w formacie PDF korzystasz z funkcji drukarki, czy zapisujesz jako?

Wiem, że czasami mam linie, które znikają w moim pliku PDF z opcją "zapisz jako", podczas gdy funkcja print=>PDF rozwiązuje ten problem za mnie

Inną rzeczą, która czasami pomaga, jest kliknięcie prawym przyciskiem myszy zespołu na rysunku, a następnie ustawienie światła na rozwiązane (z drugiej strony płaczesz z powodu prędkości swojego 2D)

1 polubienie

A czy w opcjach eksportu do pliku pdf solidworks wypróbowałeś różne opcje?

Odznacz linie wysokiej jakości

Odznacz Wysokiej jakości cieniowane krawędzie

itd itp...

2 polubienia
A widoki są dobre w wysokiej jakości? (Lub naszkicuj je, jeśli to konieczne, nigdy nie wiadomo...)
1 polubienie

Tak więc udało mi się rozwiązać mój problem, ustawiając mój montaż na rozwiązany, więc umieściłem coincoin37 jako najlepszą odpowiedź, nawet jeśli już wcześniej próbowałem i nie zadziałało...

Poza tym próbowałem już zmienić opcje pdfów i zmienić jakość linii, ale to nic nie zmieniło...

2 polubienia

To takie fajne. Mam lepszą odpowiedź, która nie zadziałała, zanim to powiedziałem ^^ (radości z Sldw ... )

1 polubienie