MEP SW: Automatyczna siatka

Witam, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest, aby ramki moich wersji pojawiały się tylko wtedy, gdy są wypełnione?

Aby uniknąć kartusza z czterema lub pięcioma pustymi ramkami rewizyjnymi, podczas gdy z mojej strony była tylko jedna modyfikacja.

Dziękuję.

Możesz umieścić je na warstwach: przy indeksie A lub 0 te warstwy byłyby ukryte i można je było pokazać w miarę przechodzenia indeksu.

Jest to szybkie do zrobienia, jeśli zapomnisz go wyświetlić, domyślam się, że twoja podpowiedź powtarza się również w twoim kartridżu, więc nie ma zbyt dużego ryzyka.

Alternatywny, ale który może "zaszokować" :) Pokaż tylko opis ostatniej wersji. Oznacza to, że nie masz już całej historii zmian w swoim planie, ale tylko najnowszą ewolucję. Ale musisz być gotowy na to, aby to usłyszeć (nawyki są uporczywe...) i przechowywać historię zmian na przykład w formacie pdf lub w SGDT.

Edycja: lub mniej ekstremalne rozwiązanie, które wprowadziliśmy w @flegendre, aby ograniczyć opisy wersji do 4 wyświetlanych. Było w kolejności: ---A --AB -ABC ABCD ACDE ADEF... zarządzano nim za pomocą EPDM, ale musi to być wykonalne za pomocą SmartProperties.

3 polubienia

Jestem w szoku! ;)

Ale myślę, że pierwsza opcja, warstwy, dobrze mi odpowiada^^

Przyznaję, że dwie pozostałe są kuszące, gdyby to zależało ode mnie, ale tutaj będę musiała sprawić, żeby klienci i szef to usłyszeli i bardzo wątpię, że będą gotowi na zmianę swoich przyzwyczajeń!

1 polubienie