Możliwe jest użycie "czcionki linii komponentu" + "warstwy" poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na komponencie,
Mmm, właśnie odkryłem prostszą metodę, opcję >właściwość dokumentu > zawijanie > użycie koloru modelu dla LCS/LCA na rysunkach (metoda, którą uważam za mniej elastyczną, ponieważ ma zastosowanie na poziomie dokumentu, ale z tą zaletą, że rysuje kolory modelu 3D).
Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, widziałem tę opcję w zawijaniu dokumentów. Jedyną wadą, jaką znajduję, jest to, że jeśli zrobię widok przekrojowy, moje kreskowanie pozostaje czarne:(
Więc rzeczywiście, kiedy otwieram twój rysunek i twój kawałek i robię cięcie, kreskowanie jest częściowo kolorowe.
Kiedy integruję twój element z moim szablonem planu, kreskowanie jest rzeczywiście w kolorze pokoju. Jeśli na tej samej płaszczyźnie zintegruję kawałek własny, kreskowanie jest czarne.
Skłaniałbym się więc ku stwierdzeniu, że korekta wynika z właściwości modelu 3D. Porównałem Twoje właściwości z moimi i nie widzę absolutnie żadnej zauważalnej różnicy.
Nawet przy użyciu mojego standardu ubierania w tonach 3D nie zmienia koloru kreskowania.
Myślę, że znam przyczynę tego dziwnego zachowania, w rzeczywistości ta część testowa pochodzi z biblioteki solidworks, a dokładniej z narzędzi do kształtów (!), i nie zdawałem sobie z tego sprawy, ponieważ zawsze uważałem, że rozszerzenia tych narzędzi to tylko "sldftp", ale wygląda na to, że nawet "sldprt" są częścią tej kategorii , a przede wszystkim struktura drzewiasta części pozbawiona jest jakiegokolwiek indeksu bibliotecznego czy narzędzia do stemplowania, (więc przepraszam),
to czysty przypadek, ale może służyć Twoim zainteresowaniom, tworząc szablon dokumentu na podstawie tego typu pliku, skorzystasz z tej funkcji kolorów kreskowania (osobiście będę jej używać tylko wtedy, gdy planuję drukować kolory za pośrednictwem dokumentu, to "sldprt", ale specjalny, lepiej być ostrożnym),
Zostało to odnotowane, dziękuję. Rzeczywiście, przerobiłem mój model na podstawie twojego pliku, będzie on działał w moich kolejnych kreacjach, takich jak ta.