Witam
Mówiąc krótko: Na naszej stronie mamy 3 stacje robocze solidworks, 2 Pro i 1 Prenium.
Wykonałem całą konfigurację solidworks, jak również smartproperties na mojej stacji roboczej ze wszystkimi linkami do plików sieciowych, gdzie ścieżki dostępu są całkowicie identyczne.
Zapisałem swoje configi (jestem w PRO) i wysłałem je w prenium.
i teraz mam komunikat o błędzie
Kogo mógł złośliwiec?
Z góry dziękuję.
Cóż, wygląda na to, że masz po cichu otwarty drugi solidworks. Powinieneś przyjrzeć się procesom, które działają w twoim menedżerze zadań (jeśli przejdziesz z wersji pro do wersji premium na tej samej stacji roboczej, Solidworks czasami potrzebuje trochę czasu, aby wszystko zamknąć ... nawet gdy nic już nie ma na ekranie!)
5 polubień
Witam
Jak stwierdzono w komunikacie, rozpoczęte jest kolejne przypisanie SolidWorks.
Zdarza się to czasami, nawet jeśli zamkniemy SolidWorks, pozostanie on uruchomiony.
Aby to naprawić, naciśnij CTRL+SHIFT+ESC, aby wejść do menedżera zadań i zabić zadanie SolidWorks, którego jest za dużo. Zabij wszystkie zadania, aby mieć pewność i uruchom ponownie SolidWorks.
@+
2 polubienia
Nie jestem na tym samym poście
Cześć Mathieu,
Otwiera Edytor rejestru:
regedit w menu Start,
Następnie należy przejść do: HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\SOLIDWORKS 2015\ExtReferences
Po prawej stronie należy wyszukać: Foldery dziennika SolidWorks, kliknąć dwukrotnie i sprawdzić, czy wprowadzona tutaj ścieżka jest rzeczywiście ścieżką, która istnieje i w której masz prawa do zapisu.
Jeśli nie, należy go zmodyfikować (z zamkniętym SolidWorks)
Jeśli wszystko jest w porządku, ale nadal pojawia się ten komunikat, prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że proces sldworks.exe jest zablokowany w witrynie procesu menedżera zadań
Powodzenia
Mick
2 polubienia
Stanowisko w prenium ma kilka procesów oprogramowania w toku.
Nie ma to nic wspólnego z twoim plikiem.
To powiedziawszy, jeśli sprawdzisz poprawność tego komunikatu, SW otworzy plik normalnie.
2 polubienia
Ponownie
Dlaczego mówisz: "Nie pracuję w tej samej pracy?", komu odpowiadasz?
@+
1 polubienie
Tak, jeśli sprawdzę, ta solidna wiadomość otwiera się normalnie, ale celem jest to, aby już jej nie mieć.
1 polubienie
Czy więc próbowałeś tego, co ci powiedziałem lub tego, co coin37coin powiedział ci tuż przede mną?
1 polubienie
Nie, jeszcze nie, to jest stanowisko mojego kolegi i na razie z niego korzysta.
1 polubienie
Ale żeby wiedzieć, zrestartowałem komputer, więc wszystkie zadania solidworks zostały zatrzymane i wyświetlany jest komunikat, mimo że jest to normalne?
Cześć Mathieu,
Tak, byłoby to normalne, gdyby problem nie był związany z dwoma procesami, które zostałyby uruchomione, czy wypróbowałeś moje rozwiązanie (edytor rejestru)?
Mick
1 polubienie
to jest to, co to jest "mcordero", "SolidWorks journal Folders" wskazuje na rmon C:, ale jak mogę sprawić, aby ta lokalizacja pozostała na C: każdego użytkownika, ponieważ nie sądzę, że można zrobić folder w sieci i że wszyscy używają tego pliku w tym samym czasie.
Każdy z nich musi mieć unikalny plik dla każdej pozycji.
Najprościej jest zamknąć Sw i usunąć: "solisdworks journal folder" na tym komputerze. Po uruchomieniu sw ten klucz zostanie automatycznie odtworzony z wartością, która jest w porządku.
Mick
2 polubienia
Cześć Mathieu,
Czy testowałeś usuwanie folderów dziennika SolidWorks?
Mick
Cześć Mcordero,
Tak, właśnie spróbowałem i zadziałało dobrze, z drugiej strony uważam, że oprogramowanie uruchamia się dłużej, czy to z tego powodu, nie wiem.
Dziękuję
Witaj Mathieu,
Ponieważ skopiowałeś ustawienia z rozszerzenia "A", aby zaimportować je do rozszerzenia "B", istnieje duża szansa, że masz ścieżki, które nadal wskazują foldery, które nie istnieją w tym rozszerzeniu B.
W rejestrze sprawdź wszystkie wartości ciągów gałęzi: "ExtReferences" i popraw (lub usuń) zgodnie z potrzebami.
Następnie pamiętaj, aby na wszelki wypadek zrobić kopię zapasową ustawień na tej stacji B ;)
Powodzenia mick
Już przewidziałem, wszystkie ścieżki są w sieci i są takie same dla wszystkich stacji roboczych z wyjątkiem tej w dzienniku, której nie znałem, ale nie sądziłem, że będzie tego rodzaju "błąd", ponieważ myślałem, że zapisanie ustawień pozwala na ponowną instalację na dowolnej stacji roboczej bez martwienia się o tego rodzaju stację roboczą. ścieżka.