Komunikat o błędzie podczas tworzenia komponentu

Cze wszystkim! 

Mam mały problem, gdy chcę stworzyć inteligentny komponent zarządca nieruchomości pokazuje mi komunikat o treści:

"Element, który zawiera funkcje biblioteczne, nie może być zarejestrowany jako element funkcyjny biblioteki" 

Najdziwniejsze jest to, że robiłem to w tym samym zespole na inny podzespół i wszystko działało normalnie... (Z drugiej strony, na pierwszym, który zadziałał, nie mogłem go włożyć do innego zestawu z jego inteligentną funkcją) 

Dziękuję za wyjaśnienie moich szarych stref! 

Pozdrawiam rysowników.

Z tego, co rozumiem, inteligentny komponent sam w sobie składa się z innych inteligentnych komponentów, prawda?

Czy możesz przymocować go do postu, abyśmy mogli oglądać? A może jest to informacja poufna?

1 polubienie

Zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/composants-intelligents

@+

1 polubienie

Tak, niestety pracuję nad poufnym projektem, więc nie mogę udzielić namacalnego wsparcia dla mojego problemu. 

Nie, to nie to :/  Najpierw wstawiam mój (początkowo nieinteligentny) komponent do mojego ASM, a następnie ustawiam go jako inteligentny za pomocą opcji "Utwórz inteligentny komponent":

- poprzez jego wybór 

- wybierając komponent (lub nie) 

- wybierając inteligentną funkcję, którą chcesz z nią skojarzyć (przeznaczenie inteligentnego komponentu)

Po czym sprawdzam poprawność operacji w menedżerze właściwości "inteligentnego komponentu" i wyświetlam komunikat o błędzie, którego w ogóle nie rozumiem: 

- "Część zawierająca funkcje biblioteczne nie może być zarejestrowana jako część funkcji bibliotecznej."

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno, jestem naprawdę zirytowany, wiedząc, że operacja zadziałała na żeńskim elemencie jack 3,5 mm. Elementem, z którym staram się powtórzyć operację jest potencjometr z gwintem, aby obudowa i płytka elektroniczna stały się solidne.