Wszystko jest powiedziane w tytule, mam ten ładny komunikat o błędzie podczas konwersji pliku solidworks do solidworks composer "wersja nieobsługiwana", nie można pracować.... Po co?
Dziękuję.
Wszystko jest powiedziane w tytule, mam ten ładny komunikat o błędzie podczas konwersji pliku solidworks do solidworks composer "wersja nieobsługiwana", nie można pracować.... Po co?
Dziękuję.
Czy nie jest to lepsza wersja oprogramowania?
do której wersji ma zostać przekonwertowany plik programowy
i jaka jest wersja Solidworks Composer
@+ ;-))
Twój utwór pochodzi albo z wersji lepszej, albo z wersji edukacyjnej. Nie?
Witam
Czy wersja SolidWorks jest zgodna z wersją Composera?
W przeciwnym razie, należy ponownie otworzyć plik w SolidWorks, zapisać go lub zapisać jako, aby upewnić się, że jest w najnowszej wersji.
Jednym z rozwiązań może być wyeksportowanie pliku z SolidWorks w STEP w celu zaimportowania go do SolidWorks Composer.
Mam wersję kompozytora 2015, a biuro projektowe pracuje z wersją solidworks 2013.
Stąd miałby wziąć się problem?
Dziękuję
Znalezione tutaj rozwiązanie, które może działać
"Aby rozwiązać ten problem:
1) Otwórz SolidWorks
2) Przejdź do Narzędzia > Opcje > Opcje systemowe > Opcje Eksploratora plików
3) Kliknij "Przywróć skojarzenia plików"
Źródło (zaloguj się wcześniej na swoje konto SolidWorks, aby otworzyć łącze):
https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+Solution+Preview+View+eService&BusObject=Solution&BusComp=Solution&Id=1-2DFBC8K&SRN=
Zobacz ten wątek komunikacyjny tutaj
http://www.lynkoa.com/forum/3d/impossible-d-ouvrir-un-fichier-solidworks-dans-solidworks-composer-2014
informacje, które moim zdaniem mogą rozwiązać twój problem, aby zobaczyć z bliska
@+ ;-))
Kliknij plik prawym przyciskiem myszy i otwórz go za pomocą Solidworks 2014
Edycja: Możesz zainstalować wersję 2014, zachowując wersję 2015. Na mojej stacji roboczej mam 2 zainstalowane równolegle, to nie problem.
Wystarczy zmienić nazwę folderu instalacyjnego 2015 i przybornika, dodając na przykład nazwę folderu 2015 na końcu.
Pozwala to uniknąć konfliktów między wersjami.