Komunikat o błędzie z paskiem bloku

Witam

Kto kiedykolwiek miał ten komunikat o błędzie z paskiem blokowania:

Co najmniej jedna konfiguracja tego pomieszczenia jest zamknięta. Nie można zmienić paska blokady, dopóki wszystkie konfiguracje nie zostaną odblokowane.

Nie mogę już podnosić ani opuszczać belki blokującej.

barre_de_blocage.jpg
Czy użyłeś makr w niektórych podzbiorach? W przeciwnym razie możesz spróbować kliknąć prawym przyciskiem myszy pasek bloku i wybrać opcję Aktualizuj wszystkie konfiguracje.

Nie, nie makro, wypróbowałem wszystkie opcje kliknięcia prawym przyciskiem myszy na pasku blokującym, którego nie chce ruszyć

Wystarczy odblokować wskazaną funkcję blokady

W Menedżerze funkcji

Dlatego usuń kłódkę ze swoich funkcji tutaj

@+;-))

Po prostu odblokuj funkcje

Uh... Jak to zrobić? Kliknij prawym przyciskiem myszy funkcje, nic, co mówi o odblokowaniu, a gdy próbuję podnieść pasek blokowania, pojawia się komunikat.

Próbowałem wyłączyć pasek blokujący w opcjach, ale pozostaje

Mam wrażenie, że jest tam pb z plikiem

blocage_clique_droit.jpg

Zobacz ten link Wyświetlanie listy odniesień zewnętrznych dla części i elementów

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_LIST_EXTREFS.htm

który z + jest, jeśli dobrze zrozumiałem, gdy masz zablokowane funkcje, pasek blokujący nie ma żadnego wpływu, ponieważ twoja funkcja jest już zablokowana

Tak więc czas rekonstrukcji nie może być zbyt długi dla tych funkcji

Skorzystaj z narzędzia Ocena i testowanie

@+ ;-))

Zaznaczam, że jestem w wersji z 2012 roku (może dlatego nie mam opcji odblokowania funkcji), Rzeczywiście jest część w odnośniku zewnętrznym, ale pasek blokady jest powyżej i wszystko jest odblokowane.

Jeśli chodzi o czasy rekonstrukcji, to mam funkcję powtórki z 500 powtórzeniami

Czas odbudowy 49,75 s, z blokiem 0,05 s

Problem naprawiony przez Axemble, usunięto pasek blokowania w wersji SP5 z 2012 roku.

1 polubienie