Witam, właśnie zmieniłem pracę iw mojej nowej pracy mam problem z komunikatem o błędzie, który ciągle wyskakuje i chciałbym poznać przyczynę, aby go naprawić....
Ogólnie rzecz biorąc, często pojawiają się dwa komunikaty:
Nieoczekiwany format pliku
i inne:
Próba uzyskania dostępu do nienazwanego pliku po jego zakończeniu
Dlaczego mam te wiadomości i jak to wszystko naprawić, dziękuję!!
W obu przypadkach prawdopodobnie to rozszerzenia plików nie są dobre lub złe, a nawet być może są związane z problemami w BDR, które doprowadziłyby do nierozpoznania plików.
Pomoc:
Czy możesz zrobić zrzut ekranu plików za pomocą menedżera plików systemu Windows lub Apple.
Którą wersję oprogramowania posiadasz?
Skąd pochodzą te pliki?
Czy te pliki działają poprawnie na innym komputerze?
Czy korzystasz z sieci lub pojedynczej stacji roboczej, która nie jest podłączona do sieci wewnętrznej (jeśli wszystkie stacje robocze znajdują się w tej samej sieci wewnętrznej)?
W międzyczasie przełączam swój własny tekst do sprawdzania pisowni!
Odpowiadając na Wasze pytania, niestety nie mogę zrobić zdjęcia, ponieważ wczoraj na moim dysku twardym nie ma wystarczającej ilości pamięci, nie miałem nawet dostępu do przeglądarki zdjęć Windows.
Obecnie mamy SW2018, który nie jest taki zły. Mamy licencje z 2019 roku, ale jeszcze nie zainstalowane, aby zmienić nasz komputer na nowszy.
Z drugiej strony, jestem jedynym z dwóch rysowników, któremu się to przytrafia.
Jesteśmy na indywidualnych stacjach roboczych, ale łączymy się z niezależną siecią "matkę" w zależności od zadań do wykonania.
A ponieważ mój dysk twardy jest pełny, nagrywam w sieci (off-pdm) .... Może to może być przyczyną....??
Aby potwierdzić to, co powiedzieli moi towarzysze, na dobre potrzebujesz co najmniej 10-15% wolnego miejsca na dysku, aby Solidworks mógł normalnie działać. I tak, aby Windows również działał normalnie.
Solidworks używa systemu Windows do działania, więc jeśli już występują problemy z systemem operacyjnym, nie musisz szukać dalej...
Radzę oczyścić stację roboczą, usuwając pliki tymczasowe i inne pliki, które są bezużyteczne, a następnie wykonać kopię zapasową najbardziej chciwych plików na serwerach. W ten sposób nie stracisz żadnych danych.
Obawiam się, że wyczyszczenie plików tymczasowych nie wystarczy...
Ten problem miejsca na dysku twardym to oczywiście wierzchołek góry lodowej, która czeka na Ciebie w zakresie zarządzania IT i metody pracy z oprogramowaniem.
Skoro jest sieć i serwer lub NAS, to mam nadzieję, że w Państwa firmie jest referent IT. Skontaktuj się z nim, aby oczyścić swój komputer i rozważ użycie swojej sieci do przechowywania plików zawodowych (SW i innych) we współpracy z kolegą. Jeśli serwer, mam nadzieję, że jest kopia zapasowa, to coś niezbędnego w firmie. Jeśli przechowujesz swoje pliki robocze na serwerze, będą one automatycznie chronione, co nie ma miejsca w przypadku plików przechowywanych lokalnie (na Twoim komputerze).
Jeśli nie ma odniesienia (więc każdy robi swoje) ani kopii zapasowej, spodziewaj się najgorszego przy najmniejszej czkawce (awaria dysku twardego).