Podczas usuwania materiału przez wytłaczanie w środkowej płaszczyźnie oprogramowanie informuje mnie, że funkcja nie mogła przeciąć korpusu", podczas gdy ja nic nie zmieniłem w swoich nawykach projektowych (chyba że jakiś parametr został pominięty...?)
Wybrałem funkcję "przez wszystko - jedno i drugie", ponieważ szkic został wykonany na płaszczyźnie środkowej (części symetrycznej). Robiąc różne testy (na ślepo, przez wszystko, aż do następnej powierzchni...) zawsze ten sam problem. Zawsze ten sam komunikat o błędzie.
Dziwne, otworzyłem plik i nie mam błędu. Spróbuj całkowicie ponownie uruchomić komputer.
Z metodologicznego punktu widzenia (nawet jeśli mam własne pojęcie) po co usuwać materiał, skoro wydaje mi się, że wystarczy zmodyfikować grubość funkcji (Boss.-Extru.4)
Nie zmieniam grubości wytłaczanej piasty 4 ponieważ ta część jest bazą dla kilku modeli, na których albo dodaję grubość, albo usuwam ją zgodnie z potrzebami klienta, bez zmiany podstawowego kształtu
Jeśli nie, jaka byłaby Twoja metoda?
Na początku, gdy otwieram pokój, rzeczywiście nic nie jest problemem. Dopiero gdy zaczynam pracować nad przykładem dodawania funkcji lub innej, funkcja "usuwanie maty extrud 13" jest problemem
Jedynym znalezionym rozwiązaniem jest zapisanie w STEP, a następnie otwarcie i tam problem już nie występuje. Ale nagle niektóre formy stają się "importowane"
Widzę jednak małą różnicę między tym, co jest w thomas.bossonnet a wszystkimi innymi członkami, to jest ten mały znak zapytania w funkcji "Porwanie. mat.-Extru.1", co wskazuje na odniesienie do zespołu, który ma tylko Thomas, czy problem nie wynikałby z zespołu, a nie z części?