Komunikat o błędzie "funkcja nie mogła przeciąć ciała"

Podczas usuwania materiału przez wytłaczanie w środkowej płaszczyźnie oprogramowanie informuje mnie, że funkcja nie mogła przeciąć korpusu", podczas gdy ja nic nie zmieniłem w swoich nawykach projektowych (chyba że jakiś parametr został pominięty...?)

pb_ne_peut_couper_le_corps.png

Witam

Czy możesz wysłać swój utwór pocztą? Ponieważ nie widzimy kontekstu , w którym się znajdujesz.

Dziękuję

2 polubienia

Targi Sldwk 2017

jet_55_-_Manche_-_corps4.sldprt

Jest to ostatnia funkcja, która jest problematyczna

Przecież w Kierunku 1 wybrałeś "Przez wszystko – jedno i drugie".

Jeśli wybierzesz "Przez wszystko", musi być dobry.

Jestem w SW2019, więc nie mogę odesłać pliku z powrotem do Ciebie. Z mojej strony funkcja nie popełnia błędu i jest dobrze wykonana.

2 polubienia

Wybrałem funkcję "przez wszystko - jedno i drugie", ponieważ szkic został wykonany na płaszczyźnie środkowej (części symetrycznej). Robiąc różne testy (na ślepo, przez wszystko, aż do następnej powierzchni...) zawsze ten sam problem. Zawsze ten sam komunikat o błędzie.

Dziwne, otworzyłem plik i nie mam błędu.
Spróbuj całkowicie ponownie uruchomić komputer.

Z metodologicznego punktu widzenia (nawet jeśli mam własne pojęcie) po co usuwać materiał, skoro wydaje mi się, że wystarczy zmodyfikować grubość funkcji (Boss.-Extru.4)

2 polubienia

Nie zmieniam grubości wytłaczanej piasty 4 ponieważ ta część jest bazą dla kilku modeli, na których albo dodaję grubość, albo usuwam ją zgodnie z potrzebami klienta, bez zmiany podstawowego kształtu

Jeśli nie, jaka byłaby Twoja metoda?

Na początku, gdy otwieram pokój, rzeczywiście nic nie jest problemem. Dopiero gdy zaczynam pracować nad przykładem dodawania funkcji lub innej, funkcja "usuwanie maty extrud 13" jest problemem

Dodałem otwór, bez problemu usunąłem materiał przez wytłaczanie.

Czy możesz wysłać część pocztą, gdy jest w stanie błędu?

1 polubienie

witam pewnie przychodzę po bitwie

ale właśnie otworzyłem załączony plik

i to nie pomyłka i nic nie robiłem, żeby odbudować ;-)

Wrzucam plik ponownie pod SW 2017, nie dotykając go ;-)

Jeśli to nie to, konieczne jest wyjaśnienie, dziękuję

@+ ;-)

jet_55_-_Manche_-_corps4.sldprt
2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, po "odbudowie" początkowego pliku funkcja nie jest już błędna i mogę również wykonywać inne funkcje.

Plik zamieszczony przez @gt22 otwiera się u mnie bez problemu.

Z pewnością istnieje na to wytłumaczenie. Ja tego nie widzę!

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Zawsze jest problemem.

Jedynym znalezionym rozwiązaniem jest zapisanie w STEP, a następnie otwarcie i tam problem już nie występuje. Ale nagle niektóre formy stają się "importowane"

@ Tomasz

Czy wziąłeś mój plik, aby zobaczyć

ponieważ działa dla mnie i innych

Wyjaśnia, co jest nie tak z jasnymi elementami

jaka jest twoja konfiguracja, komputer komputerowy, system cgu, pamięć procesora

Windaube 

U mnie musiałem tylko odbudować i wszystko jest ok

@+

1 polubienie

Witam

Tak samo dla mnie, nie mam problemu z tą częścią.

Widzę jednak małą różnicę między tym, co jest w thomas.bossonnet a wszystkimi innymi członkami, to jest ten mały znak zapytania w funkcji "Porwanie. mat.-Extru.1", co wskazuje na odniesienie do zespołu, który ma tylko Thomas, czy problem nie wynikałby z zespołu, a nie z części?

Pozdrowienia

4 polubienia

Cze wszystkim

Będziesz musiał odznaczyć w Narzędzia / opcje / wydajność / pole, sprawdzić rekonstrukcję 

Mam nadzieję, że to rozwiąże twój pokój 

CDLT powiedział:

1 polubienie

Udało się. Dziękuję!