Komunikat o błędzie w programie Draftsight

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z draftsight, za każdym razem, gdy go uruchamiam, pojawia się komunikat o błędzie (patrz pj), mogę ponownie zainstalować oprogramowanie (za pomocą pociągnięcia cc cleaner, aby było czyste), ale nie chce nic wiedzieć, stacja robocza jest w trybie administratora z wyłączonym UAC (używam systemu Windows 7 64 z Aktualizacja systemu Windows zakończona).

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrowienia

message_derreur.png

Oto dzienniki błędów w pj

draftsight_20150211165526.zip

przed ponowną instalacją odinstalowałeś? CCleaner w rejestrze, ale czy usunąłeś folder wersji roboczej, czy przynajmniej usunąłeś zawartość

Ponieważ jest to plik podstawowy noname, który jest uszkodzony 

1 polubienie

Czy ostatnio coś instalowałeś? Kierowca czy inny?

A może dodałeś urządzenie do swojej sieci?

Miałem taki błąd, szukałem przez rok! W końcu to stare sterowniki zakłóciły działanie Draftsight

2 polubienia

Oczywiście  Gerlard, odinstalowałem oprogramowanie, a następnie przeszedłem ccleaner.

Próbowałem nawet zainstalować go ponownie w plikach programu (X86) (który nie jest jego domyślnym folderem podczas instalacji), ale nadal to samo, oczywiście usunąłem również folder po odinstalowaniu.

Trudno jest zdobyć barta informacyjnego, to stacja robocza użytkownika, na której interweniuję zdalnie.

W każdym razie problem pochodzi ze stacji roboczej, ponieważ na mojej nie ma problemu, a na stacji roboczej, o której mowa, gdzie występuje problem, połączyłem się z sesją administratora i mam ten sam błąd.

To, czego nie rozumiem, to w jaki sposób plik podstawowy może zostać  uszkodzony po nowej instalacji?

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrowienia

1 polubienie
Nadal ten sam problem?

Otwórz Panel sterowania Nvidia. Start>Panel sterowania>Panel sterowania Nvidia.

• Wybierz "Ustawienia 3D" z lewej kolumny i wybierz "Ustawienia globalne" z prawej kolumny 
  • W sekcji "Globalne ustawienia wstępne" wybierz Dassault Systems CATIA - Compatable 
  • W sekcji "Preferowany procesor graficzny" wybierz "Wysokowydajny procesor NVIDIA" 
  • Kliknij "Zastosuj" 
  • Kliknij zakładkę "Ustawienia programu"
  • Obok opcji "Wybierz program do dostosowania" kliknij "Dodaj" 
  • Wprowadź ścieżkę do DraftSight.exe. (tj. C:\Program Files (x86)\Dassault Systèmes\DraftSight\bin\DraftSight.exe) 
  • W sekcji "Wybierz preferowany procesor graficzny" wybierz "Wysokowydajny procesor NVIDIA" 
  • Kliknij "Zastosuj"