Komunikat o błędzie w programie SketchUp

Witam

Niedawno zainstalowałem najnowszą wersję programu SketchUp Make (czyli darmową) na nowym komputerze z systemem Windows 8.

Ale bardzo często otrzymuję komunikat o błędzie, który jest wyświetlany podczas korzystania z niego: "Nie można zaktualizować czasu trwania oceny" (patrz załącznik)

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem i czy masz rozwiązanie?

Dziękuję

prob-sketchup.png

Cześć @ CAD Aktualności

mówisz, że zainstalowałem najnowszą wersję programu Sketchup na nowym komputerze

Czy umieściłeś swój komputer na właściwej dacie?

wygląda to na nieporozumienie co do daty między komputerem a aplikacją

Z tego co rozumiem trzeba się odświeżyć po 8 godzinach pracy

Zobacz tę stronę

http://sketchup-make.softonic.fr/

Notatki

Ta wersja jest bezpłatna przez pierwsze osiem godzin użytkowania, ale potem staje się płatna. W celu pobrania pełnej wersji użytkownik musi wypełnić formularz pobierania na stronie autora.

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Czy to Cię blokuje, czy możesz kontynuować pracę?

1 polubienie

Nie, mój komputer jest ustawiony na dzień i godzinę!

Mogę kontynuować pracę, ale komunikat ciągle się pojawia!

Chcę korzystać tylko z programu Sketchup, a nie z wersji PRO, więc powinien nadal działać za darmo, prawda?

Dziękuję

Witam

Teoretycznie tak.

Czy wziąłeś wersję dostępną na stronie Google: http://www.sketchup.com/fr/download

W przeciwnym razie wersja Pro jest dostępna przez 8 godzin za darmo, ale zwykle po upływie 8 godzin darmowa wersja przejmuje...

Nadal szukałem i wygląda na to, że Sketchup próbuje przepisać plik licencyjny, aby zablokować wersję Pro, ale nie może uzyskać do niego dostępu.

Spróbuj uruchomić program Sketchup w trybie administratora, aby rozwiązać problem.

Powodzenia

Dobry wieczór

Tak @Jose-accessa, stamtąd go pobrałem!

Uruchomić program Sketchup jako administrator? masz na myśli w sesji systemu Windows, kto jest administratorem? Jeśli tak, to już tak jest!

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi, ale jeszcze nie rozwiązałem problemu!

Klikając prawym przyciskiem myszy ikonę uruchamiania aplikacji, a następnie "uruchom jako administrator".

Zobacz załączony plik.

capture.png

Dziękuję @Jose-accessa !

Zbyt dobrze, że to działa, już w to nie wierzyłem!

Nie ma problemu :)