Witaj jeromegonthier ,
Po zapisaniu zespołu w częściach, zachowując to, co jest dla Ciebie niezbędne, spróbuj zapisać w XT (parasolid), następnie otwórz go, a następnie zapisz w KROKU (214).
To jest dokładnie to, co robię.
@+.
AR
Witaj jeromegonthier ,
Po zapisaniu zespołu w częściach, zachowując to, co jest dla Ciebie niezbędne, spróbuj zapisać w XT (parasolid), następnie otwórz go, a następnie zapisz w KROKU (214).
To jest dokładnie to, co robię.
@+.
AR
Pobieram części, aby trafiły do lasera w siedzibie podwykonawcy.
Jeśli wykonam xt jednej z tych słynnych części, otrzymuję komunikat "nieprawidłowa geometria", mimo że jest to część z blachy.
Kolejna część blaszana, identyczna w konstrukcji, nie stanowi dla mnie problemu.
W załączeniu znajduje się wiadomość i część, która stanowi problem dla kroku.
Witaj jeromegonthier ,
Witam, nie mogę go otworzyć, ponieważ jest to przyszła wersja, jestem w SW 2020 SP4.
Przepraszam, ale do tej pory nie otrzymałem tej wiadomości.
@+.
Witam
Dla informacji, wiedząc, że nie jestem wielkim użytkownikiem eksportu w formacie STEP: wypróbowałem eksport w formacie STEP AP203 w dużych ilościach i nie miałem żadnych problemów z nagrywaniem.
Ani do ponownego czytania, jeśli o to chodzi. Można to ocenić za pomocą załączonej oczyszczalni ścieków.
Skłaniam się ku myśleniu, że anomalia jest związana z instalacją SW na stacji @jeromegonthier.
Nie wiem, co oznacza ten "plik wprowadzania błędów" wspomniany w komunikacie, ale właśnie tam musimy kopać.
Pozdrowienia
To, co mnie zaskakuje, to fakt, że udaje Ci się ponownie zaimportować krok (wygenerowany z błędami), ale nie Twój s/procesor.
Czy w przypadku wiadomości krok jest eksportowany do tego samego katalogu co element, czy do katalogu tymczasowego?
Czy pracujesz z PDM?
Witam
@m.blt upewnia mnie, że możesz go otworzyć bez błędu.
Przeszkadzał mi tylko błąd, mój podwykonawca najwyraźniej miał wolny pokój.
Nie mogę znaleźć nigdzie w opcjach linii, która wskazuje na plik, który już nie istnieje. Ponadto odbywa się to losowo na kilku plikach.
@stefbeno Eksportuję w 99% przypadków do innego folderu (folderu na pulpicie).
Nie używam pdm.
Kiedy przyszedłem do tej nowej pracy (2 miesiące), próbowałem zainstalować profil solidworks mojego starego zadania, aby zaoszczędzić pieniądze, myśląc o zaoszczędzeniu czasu, ale zadziałało to źle i odłożyłem zapisany profil tuż przed.
Może to właśnie stworzyło błąd. Martwi mnie to, że nie ma go na wszystkich częściach.
Witam @jeromegonthier
Właśnie otworzyłem twój pokój w wersji z 2021 roku, przyjrzałem się, jak pokój został zbudowany.
Z punktu widzenia klasycznej obróbki blachy, nie ma co mówić, jest czysta, z drugiej strony umieszczasz w środku projektu "usuń powierzchnię", nie do końca rozumiejąc, do czego ona służy, ponieważ jeśli ją usuniesz, nie zmieni to nic w wyglądzie części ani w spłaszczeniu dla lasera?
Czy mógłbyś mnie oświecić na temat użyteczności "usuń twarz" i czy przypadkiem nie byłoby to tym, co spowodowałoby rój (ponieważ mieszanina objętości i powierzchni ???)
Prosiłbym też o opinię innych ekspertów ;-) Tylko po to, żebyś nie umarł z głupiego upału ;-)
Pozdrowienia
Problem z folderem na pulpicie polega przede wszystkim na tym, że są ich co najmniej 2 (jeden wspólny dla wszystkich użytkowników komputera, drugi specyficzny dla użytkownika).
I w zależności od tego, co wybierzesz, musisz mieć określone prawa do pisania tam.
Na twoim miejscu spróbowałbym użyć katalogu tymczasowego (takiego jak c:\temp lub lepszego na innym dysku niż C: jeśli to możliwe, Windows jest łaskotliwy i kapryśny, jeśli chodzi o dostęp do katalogów C)
Witam
@Zozo_mp usunąć go twarz usuwa 4 otwory na krawędzi, których używam w innych projektach.
@stefbeno ten sam wynik podczas konwersji na dysk D:
Próbowałem naprawić oprogramowanie za pomocą konfiguracji instalacji -> identyczny wynik
Witam
Tak samo, nie ma żadnej pomyłki w zapisywaniu lub używaniu makra (które robi w zasadzie to samo).
Jeśli skłaniasz się ku problemowi z konfiguracją, powinieneś przejść do rejestru, aby usunąć klucz konfiguracyjny Solidworks, aby rozpocząć od nowa z "pustą" konfiguracją.
[HS WŁ.]
Jérome
Właśnie spojrzałem na youtube, jak korzystać z "usuń twarz" bardzo ciekawe.
To właśnie tytuł "usuń twarz" jest ciekawy, ponieważ w rzeczywistości usuwa każdy rodzaj ograniczonej powierzchni (promień lub dowolny inny obiekt, taki jak część kwadratowego otworu. W rzeczywistości pozwala usunąć twarze dowolnej funkcji drzewa bez jego naruszania!
Jest to dobre, ponieważ nie zmienia niczego w drzewie tworzenia, zwłaszcza jeśli chcesz od czasu do czasu usunąć coś, na przykład niektóre otwory wentylacyjne w blasze, nie robiąc tego...... Na przykład z powtarzaniem liniowym.
[HS /WYŁ.]
Dziękuję Jerome, dzięki twojej wiedzy nauczyłem się czegoś bardzo przydatnego.
Mam nadzieję, że rozwiążesz swój problem
Pozdrowienia
Witam @jeromegonthier
Właśnie taki pomysł. Czy ten sam komunikat o błędzie jest wyświetlany podczas wymuszania działania Solidworks w trybie administratora?
Witam
@Sylk Przepraszamy za opóźnienie w odpowiedzi. Problem nadal występuje w trybie administratora.
@Cyril.Jeśli właśnie otworzyłem zgłoszenie z Visiativ, rzeczywiście, gdy odstukuję i ponownie zainstaluję, nawet jeśli wyłączam i włączam komputer między krokami, solidworks pozostaje skonfigurowany jak wcześniej. Spodziewałem się, że znajdę go w wersji "fabrycznej".
@A.R Dziękujemy za oglądanie.
Albo daję sobie spokój z tym komunikatem o błędzie, który pojawia się niespodziewanie na niektórych częściach i to mój podwykonawca ma problemy ze swoją wersją.
Witam
Problem z odinstalowywaniem/ponowną instalacją polega na tym, że oprogramowanie pozostawia jak najwięcej w rejestrze (źle zrobione czyszczenie, nadal pachnie jak dobrze zakodowana rzecz). Prawdopodobnie dlatego pozostaje skonfigurowany lub masz obraz administracyjny z ustawieniem, które domyślnie nie działa (co robimy tutaj, aby wszystkie stacje robocze były skonfigurowane identycznie).
Swoją drogą, myślę sobie, że jeśli usuniesz klucz rejestru, gdy tylko pojawi się reguła (związana z obrazem administracyjnym), która systematycznie obniża ustawienia, nie przyniesie to pożądanego efektu.
Aby zresetować ustawienia solidworks, tak jak podczas pierwszej instalacji, postępuj zgodnie z poniższym samouczkiem:
https://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/07/09/2015/reinitialiser_les_parametres_de_solidworks.pdf
Jeśli problem będzie się powtarzał, oznacza to, że nie dotyczy on profilu i jeśli to konieczne, aby przywrócić stary profil, ponownie otwierasz, usuwasz profil utworzony podczas ponownego otwierania i zmieniasz nazwę profilu na STARY jak poprzednio.
@sbadenis, ten samouczek nie jest moim zdaniem ważny dla tych, którzy używają obrazu administracyjnego, który zawiera link do pliku konfiguracyjnego, który można skonfigurować tak, aby miał zastosowanie do każdego otworu oprogramowania.
O ile się nie mylę, jest dostępny od 2019 roku.
Zaczynamy więc od nowa z podstawową instalacją, ale zgodnie z administrowaną konfiguracją, jeśli taka istnieje. W przeciwnym razie tak, resetuje ustawienia.
Nawet przy ustawieniach fabrycznych nie działa lepiej.
Jeśli chodzi o nowe utwory, w tej chwili nie mam wiadomości.
Nie można wiedzieć, co wywołało tę wiadomość podczas konwersji na niektóre monety.