Witam
Nie chcę już widzieć komunikatów ostrzegawczych o braku pamięci. Jak mogę je usunąć lub poprawić ustawienia, aby już ich nie mieć?
Witaj i witaj Shermange,
Więc będziesz musiał zrobić duże czyszczenie swojego komputera za pomocą " Oczyszczanie dysku " lub " cleanmgr ", a następnie za pomocą " BleachBit ", ale uważaj na opcje, które są bardzo skuteczne ...
… A przede wszystkim posortuj bezużyteczne pliki lub zapisz je na dysku zewnętrznym, jeśli to konieczne... To jest to, co zrobię, aby zacząć. Po tej stronie powinno być lepiej...
Powodzenia.
@+.
AR.
Jeśli jest to alert o zapełnieniu pamięci z solidworks (otwarcie dużego złożenia), nie sądzę, aby komunikat można było wyłączyć.
Ideałem (dobrą praktyką) jest, aby nie otwierać zbyt wiele zespołów bez zamknięcia SW w międzyczasie. (SW opróżnia pamięć połączoną z oprogramowaniem po jego zamknięciu)
Najprostszym sposobem byłoby zwiększenie pamięci, aby już jej nie mieć!
Tak, to prawdopodobnie właściwa metoda.
… z wyjątkiem tego, że mój komputer ma 64GB pamięci RAM i nadal otrzymuję komunikat.
Więc tak, SW musi być od czasu do czasu zamykany.
Zapomniałem, że istnieje również ta technika zwiększania za pomocą pamięci wirtualnej, która działa całkiem dobrze, nie jest idealna w porównaniu z prawdziwą pamięcią RAM, ale działa:
Kolejny artykuł na ten temat: