Komunikaty o pamięci są niedostępne w pamięci

Witam
Nie chcę już widzieć komunikatów ostrzegawczych o braku pamięci. Jak mogę je usunąć lub poprawić ustawienia, aby już ich nie mieć?

Witaj i witaj Shermange,
Więc będziesz musiał zrobić duże czyszczenie swojego komputera za pomocą " Oczyszczanie dysku " lub " cleanmgr ", a następnie za pomocą " BleachBit ", ale uważaj na opcje, które są bardzo skuteczne ...
… A przede wszystkim posortuj bezużyteczne pliki lub zapisz je na dysku zewnętrznym, jeśli to konieczne... To jest to, co zrobię, aby zacząć. Po tej stronie powinno być lepiej...
Powodzenia.
@+.
AR.

Jeśli jest to alert o zapełnieniu pamięci z solidworks (otwarcie dużego złożenia), nie sądzę, aby komunikat można było wyłączyć.

Ideałem (dobrą praktyką) jest, aby nie otwierać zbyt wiele zespołów bez zamknięcia SW w międzyczasie. (SW opróżnia pamięć połączoną z oprogramowaniem po jego zamknięciu)

Najprostszym sposobem byłoby zwiększenie pamięci, aby już jej nie mieć!

2 polubienia

Tak, to prawdopodobnie właściwa metoda.

… z wyjątkiem tego, że mój komputer ma 64GB pamięci RAM i nadal otrzymuję komunikat.
Więc tak, SW musi być od czasu do czasu zamykany.

1 polubienie

Zapomniałem, że istnieje również ta technika zwiększania za pomocą pamięci wirtualnej, która działa całkiem dobrze, nie jest idealna w porównaniu z prawdziwą pamięcią RAM, ale działa:

Kolejny artykuł na ten temat:

1 polubienie