Pomiar przepływu za pomocą czujnika Symulacja przepływu i asymetria wyników

Witam

Proszę o pomoc w znalezieniu sztuczki do pomiaru natężenia przepływu przez część "czujnika" w symulacji przepływu Solidworks .

W załączeniu zamieszczam widok wyniku symulacji mojej koncepcji. Użyty płyn: powietrze. Warunki brzegowe: Natężenie przepływu na wlocie po lewej stronie 8735 kg/h i przepływ wylotowy na drugim końcu, ciśnienie 20 mbar.

Chciałbym zmierzyć przepływ powietrza, który wróciłby do mieszania się z przepływem pierwotnym w kominku (miejsce, w którym prędkości są ujemne w X). Stworzyłem okrągłe czujniki wzdłuż mojego "recyrkulacyjnego" przepływu. Z drugiej strony wskazane natężenia przepływu wydają mi się niespójne:

Wyraźnie widzimy niespójność na jednej jednostce, mierzymy natężenie przepływu wyższe niż stan wlotowy, który wynosi 8735 kg/h. Inne prędkości również wydają mi się wysokie.

Czy masz jakieś sztuczki lub inne metody, które zmierzyłyby moje pożądane natężenie przepływu? (Najlepiej byłoby, gdyby wartości były przechowywane w przepływach masowych). Ponadto udało mi się zaobserwować lekką asymetrię przepływu, podczas gdy mój model jest całkowicie symetryczny Czy wiesz, skąd to może pochodzić? (Obliczenia wykonane w stanie przejściowym przez 10 sekund z krokiem 0,01 sekundy i automatycznym zagęszczeniem poziomu 2. Wydaje mi się, że siatka jest wystarczająco dobra)

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrowienia

Czy możesz ponownie opublikować zdjęcia 1 i 2 w trochę większym?

Witam, poniżej znajdują się 2 obrazy w archiwum "ZIP". W międzyczasie miałem wsparcie techniczne, które powiedziało mi o asymetrii spowodowanej turbulentnym przepływem.

images.zip

Ogólnie rzecz biorąc, w systemach aerodynamicznych blachę perforowaną układa się co najmniej w odległości 5 dni, aby uzyskać przepływ laminarny