Pracuję w rurach. W efekcie mam dużo rurek do zdobycia.
Często wygląda to tak podobnie, że aby zrobić szczegółowe ujęcia, kopiuję i wklejam plan, a następnie zmieniam odniesienia i poprawiam to, co poszło jak orzech (to sprawia, że myślę, że już prawie czas na aperitif!!).
Ale przy kopiowaniu i wklejaniu często daję się nabrać na wymiar Ø rurki i jej grubość.
Na załączonym obrazku widać, jak wymiaruję rurę (Ø219,1x20), część Ø219,1 jest wymiarem i ręcznie dodaję w wymiarze przyrostek x20, aby wskazać grubość.
Moje pytanie: czy istnieje rozwiązanie, aby połączyć x20 z grubością rurki?
Dlaczego nie umieścić oceny w formie oceny, pozwól, że wyjaśnię. Zwymiaruj średnicę, oceń grubość, umieść notatkę na średnicy i kliknij wymiar Ø x grubość.
Wydaje mi się, że w pomyśle na @Bart i @OBI WAN możemy nawet stworzyć niestandardową właściwość w pomieszczeniu, która faktycznie może zawierać 2 wymiary
=> Utwórz właściwość niestandardową, a następnie w polu tekstowym kliknij wymiar średnicy, dodaj "x" i kliknij wymiar grubości.
Właściwość tę można następnie przywołać w notatce w instalatorze
Dla wyjaśnienia, notatka nie jest kopią i wklejeniem boków, to są wymiary. Więc jeśli zmienię 3D, wymiary (uwaga) są następujące. Nie ma więc ryzyka, że zapomnisz zmienić wartość.
Jedyny problem polega na tym, że przeglądanie notatek (już to robię dla szczegółowych widoków końców rurek) nie jest zbyt praktyczne, aby łatwo i szybko ustawić informacje.
Chciałbym umieścić tę informację bezpośrednio w ocenie. Wydaje się jednak, że nie jest to jeszcze możliwe.