Witam
Szukam → Jak zaktualizować karty danych całego folderu.
Przykład: Literówka podczas tworzenia folderu.
Po naprawieniu, jak zaktualizować wszystkie foldery/pliki w nim?
Z góry dziękuję.
VK (Język Niemiecki)
Witam
Chcesz więc zaktualizować zmienne na kartach plików, które wynikają z informacji o karcie folderu?
W ten sposób nie powiedziałbym, że jest to możliwe, chyba że poprzez skorzystanie z narzędzia myCAD (Batchproperties).
Osoba bardziej doświadczona w PDM może mieć bezpośrednie rozwiązanie w PDM.
Witam
Podobnie jak @Domino_Day , powinniśmy sprecyzować oczekiwania, aby wiedzieć, jak zareagować na problem.
Zrzut ekranu przedstawiający mapy i informacje, które mają być przełączane z jednej na drugą, może pomóc w zrozumieniu
Witam @Domino_Day , @Cyril_f
Rzeczywiście, ma to na celu aktualizację zmiennych w kartach danych.
Nasz ówczesny konsultant pokazał nam manipulację, ale nie było sposobu, aby dostać ją w swoje ręce... )
Z góry dziękuję
Tak więc w przypadku folderów jest to proste, po prostu zmodyfikuj folder główny tak, aby miał zastosowanie do podfolderów.
W przypadku plików, o ile mi wiadomo, nie ma możliwości propagacji zgodnie z typem zmiennej, która jest ukryta za wyświetlaniem mapy
To samo, ponieważ PDM nie ma rozwiązań.
Wszystkie pliki można edytować za pomocą funkcji BatchProperties.
Witam
+1 dla Cyrila F dla zmiennych folderu.
Aby wartości zmiennych wróciły do plików folderów, musisz:
- Wyodrębnij pliki do edycji w folderze
- Wybierz folder w widoku lokalnym
- Kliknij menu rozwijane "Edytuj", następnie "Aktualizuj", a następnie "Wartości w plikach"
Spowoduje to otwarcie narzędzia do pobierania wartości zmiennych z kart danych folderów w celu zaktualizowania wartości w plikach
Witaj, jeśli masz dodatek myPDMTools, możesz to zrobić za pomocą zadania, które ma zostać uruchomione na wszystkich plikach, których to dotyczy. Lub za pomocą narzędzia Właściwości PDM.
Osobiście używam wielu właściwości do aktualizowania za pomocą pliku Excel, który jest łatwy do wypełnienia zbiorczo i który importuję do PDM za pomocą narzędzia DATARECOVERY z myPDMTools.
To jest dość magiczne.
Najpierw sporządzam listę wszystkich moich plików do przetworzenia za pomocą tego samego narzędzia, a następnie pracuję nad Excelem (korekta daty, dodawanie brakujących właściwości, kopiowanie właściwości itp.) i importuję wszystko z powrotem do PDM.
Próbować to znaczy adoptować!
Ja też tak to robię!
Witam
Czy technika " Datarecovery " działa w przypadku plików z wieloma konfiguracjami o właściwościach specyficznych dla każdego z nich?
Zdałem sobie sprawę, że tak, ale inne pytanie:
- Czy można dodać nową właściwość za pomocą DataRecovery?
Moje testy nie są rozstrzygające. Wyodrębniłem dwa artykuły w pliku Excela za pomocą datarecovery. Dodano 2 kolumny i wypełniono odpowiednie pola własnymi właściwościami. Pomyślnie zaimportowano plik Excela do EPDM.
Kiedy otwieram moje dwa pliki, nie ma śladu po nowych właściwościach
Witam, nie sądzę, aby było to wykonalne, a twój esej wydaje się to potwierdzać.
Zamiast tego należy najpierw użyć narzędzia PDMProperties, aby utworzyć właściwości.
Witam
Tak, Datarecovery pozwala na przetwarzanie każdej konfiguracji z osobna.
Podczas wyodrębniania właściwości odczyta wszystkie wartości kart dla każdej z istniejących konfiguracji.
Zmienne muszą być najpierw poprawnie zdefiniowane o nazwie bloku " SWCfgProperty "
Wziąłem bilet. Rozwiązaniem jest użycie " BatchProperties " na wszystkich istniejących plikach, które zadeklarują właściwości w wybranych plikach, a następnie użycie DataRecovery do zbiorczego wypełnienia poprawnych wartości.