Utknąłem na małym problemie, trochę poszperałem w innych tematach, ale nie znalazłem tego, czego szukałem (lub przegapiłem post ..) Dział metod prosi mnie o spłaszczenie wygiętej rurki w celu stworzenia szablonu, próbowałem kilku rzeczy, w tym gięcia, które jest najbliższe temu, czego szukam, ale bez osiągnięcia czystego wyniku... Mógłbym ręcznie obliczyć promień dla tej prostej części, ale w przyszłości mogę mieć bardziej skomplikowane.
Dla Twojej informacji, jaki jest cel rozłożonego, całkowita długość całkowitego lub częściowego rozłożenia lub rozłożenia, aby mieć wymiary w momencie produkcji?
EDIT: Ahh Myślę, że rozwiązałem twój problem, aktywując funkcję flex. (zignoruj moje pytanie ^^)
Poświęciłem trochę czasu na testy. W moim przypadku najlepiej sprawdza się @FUZ3D hack. Proste i skuteczne, brawo!
@ ac cobra 427, świetny samouczek, może mi służyć ponownie! Problem w tej technice polega na tym, że wymaga ona całkowitego przemodelowania, przez usługę, która niekoniecznie jest najwygodniejsza w CAD... A dzięki nieco specjalnemu kształtowi po złożeniu powstaje przesunięcie o 90°...