Umieszczanie wymiarów w różnych kolorach

Cze wszystkim

Ze względu na łatwość czytania dla operatorów, będę musiał podać moje wymiary w różnych kolorach. Udało mi się zmienić kolor wszystkich boków, ale chciałabym, aby jedna była niebieska, a druga czerwona...

Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to jak mogę to zrobić?

Dziękuję!

Witam, czy chcesz zmienić kolor na planach, które chciałbyś wydrukować, czy chcesz, aby boki były kolorowe tylko na rysunku?

Jeżeli jest ona przeznaczona dla podmiotów gospodarczych, musi to być propozycja 1. W takim przypadku po prostu utwórz jedną warstwę dla żądanego koloru i skojarz wymiary z żądaną warstwą koloru.

Gauthik powiedział:

5 polubień

Zobacz po stronie warstwy...

Witaj Gautik67

Czy możesz nam powiedzieć, jak to robisz!

(( po prostu utwórz warstwę dla każdego żądanego koloru i skojarz wymiary z warstwą żądanego koloru. ))

Przeszkadza mi głównie to, jak kojarzysz ocenę z kolorem :-)

Na przykład, mamy cztery warstwy, jak możecie powiedzieć, że taki a taki wymiar należy do N°2 lub N°4?

Myślę, że musisz to zrobić ręcznie i postawić ten kurs na 2, a drugi na czwórkę.

A co z modus operandi :-)

Pozdrowienia

Cześć wszystkim!

Gautik67, zgadzam się z Zozo_mp, metoda mnie interesuje, ponieważ w ogóle nie opanowuję śledzenia! ale cieszę się, że to możliwe

To wszystko, znalazłem to, jest świetny, to jest dokładnie to, co chciałem zrobić!

Po prostu utwórz różne warstwy i przypisz do nich inny kolor, a następnie kliknij przycisk OK.

Przykład:

Jedną warstwę nazwałem "czerwoną", a drugą "niebieską".

Następnie klikam prawym przyciskiem myszy na wymiar > edytuję warstwę > a następnie wybieram czerwoną warstwę

To samo robię dla mojej drugiej strony, która będzie niebieska :)

Nie wiem, czy wyraziłem się jasno^^

2 polubienia

Jest to więc bardzo prosta i bardzo przejrzysta metoda ręczna @celibraka   :)

Dzięki standardowi w DOTDRW możesz zarządzać administracją warstwami w trybie automatycznym...

Ale tylko jeden typ elementu do jednego typu warstw.

I oczywiście domyślne (gdy nic nie jest wybrane) w oknie MEP, dla paska narzędzi warstwy musi być ustawione na: Zgodnie ze standardem...