Cze wszystkim
Niedawno przeszedłem na wersję 2023 SP04 i kiedy po raz pierwszy uruchomiłem Photoview 360, dostałem miłą wiadomość od SolidWorks, z której wynika, że od wersji 2024 SP04 nie będzie już Photoview w pakiecie Premium i Professional, który jest stopniowo zastępowany przez Visualize.
Należy jednak zauważyć, że w tych wersjach można już korzystać z Visualize standard, ale nie mogę go aktywować za pomocą mojej licencji premium.
Czy ktoś kiedykolwiek przesiadł się na Visualize w swojej wersji Solidworks Premium?
Witam
Tak, jest instalowany w naszym kraju od 2020 roku.
W obrazie instalacyjnym należy wpisać numer licencji oprogramowania przed wierszem Visualize.
Witaj Ronathan,
Przede wszystkim moje najlepsze życzenia, oto co znalazłem na stronie:
Powodzenia.
@+.
AR.
Tak, problem polega na tym, że nie mamy numeru licencji Visualize.
Mówi się jednak, że podstawowa wersja Visualize byłaby dołączona do pakietu Professional i Premium (który mamy)
Nie jest to numer licencji Visualize, ale należy podać ten sam numer seryjny co Solidworks.
Na przykład wdrażamy wersję Premium na wszystkich stacjach roboczych (instalacja podstawowa).
Dodatki Premium nie są aktywowane domyślnie, więc pobierana licencja jest licencją standardową (w sumie mamy 35 licencji, w tym 3 Premium).
W związku z tym mamy tylko numer seryjny, który umieszczamy przed każdym zainstalowanym komponentem za pomocą obrazu administracyjnego.
Jeśli podczas instalacji wprowadzę ten sam numer seryjny, co w projekcie Solidworks, pojawi się komunikat informujący mnie, że numer seryjny musi być inny.
Oto zrzut ekranu moich produktów i oczywiście Visualize nie jest dołączony, mimo że jestem w wersji Premium.
W takim przypadku musisz zobaczyć z infolinią.
Nasze licencje są na serwerze, a nie lokalnie na stacji roboczej.
Witam
Odpowiedziałem w tym wątku: Solidworks visualize - #3 by remrem
"Portal klienta" zostaje zastąpiony przez portal pomocy technicznej: https://www.solidworks.com/support/home?service=https%3A//www.solidworks.com/support/home&check_logged_in=1
Miłego dnia
Problem rozwiązany przez infolinię. W rzeczywistości to Visiative wydaje numer seryjny Visualize zgodnie z numerem seryjnym SolidWorks.