Migracja serwerów

Witam

Chcemy zmienić serwer, nowy serwer będzie miał inną nazwę.

Jak nie stracić linków ze wszystkimi plikami?

Pozdrowienia 

Jeśli wszystkie pliki solidworks znajdują się na nowym serwerze, nie ma obaw.

Z drugiej strony, jeśli zestaw na serwerze A zawiera części na serwerze C (wcześniej nazywanym B, to jest to problem).

Aby zweryfikować moje słowa, po prostu skopiuj mały zestaw na klucz USB, jeśli wszystkie pliki są zawarte na kluczu USB, nie martw się.

Domyślnie, solidworks przeszukuje w tym samym miejscu o tej samej nazwie folderu, jeśli litera dysku ulegnie zmianie.

Witaj srouxel,

Jeśli masz myCADtools, jest jedno narzędzie, które robi to bardzo dobrze: Zależności

Źródło: https://help.visiativ.com/mycadtools/2021/fr/Dependencies.html 

Cdlt powiedział:

Alan

prosty serwer pamięci masowej (typ NAS) czy serwer PDM?

Jeśli typ serwera NAS:
- Czy przypisałeś literę do dysku sieciowego? Jeśli tak, czy zachowujesz to samo?
- Jeśli nie ma litery, nie ma większych problemów, jeśli masz tylko spadające drzewa. Jeśli system musi się ponownie pojawić, może być konieczne ponowne prześledzenie obciążenia, ale gdy to nastąpi, nie ma potrzeby wracania do niego. Na przykład u nas mamy katalog firm z podkatalogami dla każdego podzbioru i podkatalog dla handlu; Jeśli uruchomisz tylko podzestaw, może to stanowić problem, ale jeśli uruchomisz całą maszynę, wszystko będzie dobrze.

Witam

Oto ścieżka, której używamy dla planu:

\\SERWER-REKLAM\Dane\Partage_solid\PLANY\211\21100003

Każdy element ma swój własny plik z rysunkiem, pdf, dxf itp.

Serwer jest serwerem AD, ale nowy serwer nie będzie miał tej samej nazwy.

Cały folder PLAN zostanie skopiowany na nowy serwer.

Obawiam się więc, że solidworks zgubi drogę.

Aby odpowiedzieć stefbeno, nie ma listu w sieci (to nie jest czytnik)

Nie mam szczególnego doświadczenia w tej dziedzinie, ale o ile rysunki bez problemu odnajdą się w swoim miejscu (obecny repertuar), o tyle mam obawy co do montaży.