Mam małą nadzieję, ale czy istnieje sposób, aby krzywe sterowane przez równania zawierające zmienne zostały ponownie obliczone i ponownie narysowane, gdy zmienię wartość zmiennej z programu obsługi?
Aby ponownie obliczyć, muszę edytować krzywą, zmodyfikować dane za pomocą +1, zweryfikować, ponownie edytować, usunąć +1 i zweryfikować...
O ile się nie mylę, nie można zrobić tego, o co prosisz splajn, a może przejść przez konfiguracje, tworząc pożądane kształty. Nie widzę tego w żaden inny sposób. Miłego dnia. @+. AR.
Szkic z prostym segmentem o zwymiarowanej długości
Kojarzy parametr sterowania krzywą z poprzednim wymiarem długości Aby zmienić parametr, po prostu zmień wymiar i wykonaj F5 lub Ctrl-Q w zależności od liczby obliczeń.
Witam @stefbeno Dziękuję. To obejście jest dobrze widoczne. Skojarzyłem moją zmienną z wymiarem, a następnie użyłem tego wymiaru w równaniach krzywej. I działa to bardzo dobrze. Kiedy zmieniam wartość zmiennej, a następnie sprawdzam poprawność, krzywe sterowane są bezpośrednio aktualizowane i ponownie rysowane Przełączyłem ocenę na tylko do odczytu, a następnie ukryte, aby nie zanieczyszczało wyświetlacza. Zawsze jest widoczna linia, ale zawsze możesz umieścić ją na ukrytym szkicu.
Wolałbym natywną aktualizację, ale hej, twoje rozwiązanie jest całkowicie i całkowicie akceptowalne! A ponieważ ma to tę zaletę, że odblokowuje tę sytuację przed poprawkami, wybieram ją jako najlepszą odpowiedź.