Nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie, po opublikowaniu obwiedni w podzespole z zespołu nadrzędnego nie mogę już edytować grupy. Dodaj komponent, usuń komponent, zmień jego konfigurację (Z zestawu nadrzędnego). Wygląda na to, że po opublikowaniu odniesienie nie jest już przydatne, opublikowana koperta nigdy nie jest aktualizowana, grup nie można już edytować. Czy to normalne?
Jedyna możliwa metoda na razie: Usuń post i ponownie skonfiguruj nowy post.
Kolejne pytanie: Niektóre składniki są wymienione w grupie, ale nie są uwzględniane w kopercie podrzędnej, gdy znajdują się w grupie nadrzędnej. Widocznie niektóre komponenty należą do powtórzeń, czy nie możemy opublikować powtarzających się komponentów w tych kopertach? Dla innych nie należą do powtórzeń.
Określam, że opcja zewnętrznego ref jest funkcjonalna. Sprawdzono wszystkie komponenty i montaż pierwszego poziomu (w opcji).
Przykład lub przynajmniej diagram objaśniający uprościłby zrozumienie tematu. Bo bez względu na to, jak często czytam ją ponownie, jest to skomplikowane!
Mówiąc prościej:
Publikuję obwiednię z zespołu na poziomie n+1 do podzespołu na poziomie n+1 (jest to narzędzie do publikowania obwiedni).
To jest do bani dla grupy. Części 1 i 2 w grupie 1, która potrzebuje obwiedni w podzbiorze n+1 (jest to nadal narzędzie do publikowania obwiedni).
Otwieram zestaw n+1, rzeczywiście jest koperta, ale:
Niektórych komponentów tam nie ma.
Wracam do zespołu "n" rodzica i chcę edytować grupę, aby dodać brakującą część.
Edytuję post od rodzica, wybieram moją grupę i wybieram brakujący element. (To dobrze dodaje do zaznaczenia w grupie) Weryfikuję i ponownie otwieram zestaw podrzędny (n+1). Koperta nie przesunęła się, część 1 ok, część 2 nie pojawia się ani na wyświetlaczu, ani na liście elementów koperty.
Powiesz mi: Usuń publikację i zrób to jeszcze raz! tak, ale:
Publikując nowy, inne komponenty nie podążają, nie te same co wcześniej, a ja zrobiłem kilka rysunków z tymi kopertami i boję się, że to zepsuje wszystkie moje rysunki.
Nie wiem, czy to jest jaśniejsze? Dziękuję za odpowiedź.