Aktualizacja strony dzisiaj od 12:30 do 13:30!

Cze wszystkim

Dzisiaj od 12:30 do 13:30 na stronie myCAD pojawi się aktualizacja: pojawią się małe nowe funkcje, bądź na bieżąco :wink:

Miłego dnia! Coralie :grinning:

2 polubienia

Witaj Coralie,

Problem z rozmiarem maski u góry strony lub zmiana rozmiaru kob:

Witaj @Cyril_f,
Tak, zgłosiliśmy problem, aktualizacja jest nadal w toku :sweat_smile:
Dzięki za info! Coralie

Witaj drużynie

Nie wiem, czy jest to dobrowolne, czy nie, ale logo myCAD na forum przekierowuje do portalu zamiast do strony głównej forum.
Jest to nie tylko szczególnie irytujące, ale także dodaje nową zakładkę do każdej podróży w obie strony portalu-forum...

1 polubienie

Witaj @Sylk,
Jest to pragnienie z naszej strony, aby móc szybciej wrócić do strony głównej! Bądź ostrożny od teraz, jeśli chcesz wrócić, musisz kliknąć przycisk Wstecz :slight_smile:
Aktywnie pracujemy nad połączeniem 2 "stron" forum myCAD+, które nam to ułatwią!

Górny pasek:...

… jest bardzo, bardzo, bardzo duży, nieprawdaż?
Właśnie dałem się nabrać, klikając logo myCAD (które pokazuje, że szybko nabierasz nawyków...)
Dlaczego nie wrócić do starego sposobu pracy i nie dodać linku do " Witryny " Visiativ z panelu bocznego?

… Nie zmieniaj rzeczy w ten sposób... Jestem stary ja, a starzy uwielbiają to dla zmian... :melting_face:

Pozdrowienia

3 polubienia

Więc dziękuję za wyjaśnienie. Jeśli jednak mogę przedstawić swój punkt widzenia.
Logo jest na forum, jeśli je widzimy, to dlatego, że my też tam jesteśmy i z, mam nadzieję, chęcią bycia tam i pewnie pozostania tam i poruszania się tam w płynny i szybki sposób, podczas gdy powrót na portal jest znacznie rzadszy. Jednak dla płynnej i szybkiej nawigacji odbiór forum na logo jest idealny, ponieważ jest ono zawsze widoczne i dostępne za pomocą 1 kliknięcia/dotknięcia!
Zamiast tego dzięki przekierowaniu portalu musisz albo przejść całą rozmowę w górę, aby dotrzeć do przycisku Wstecz, albo otworzyć nowe menu boczne, a następnie forum... O tak, a zamknięcie menu, w wersji mobilnej jest obowiązkowe. Wcale nie płynny.
Chociaż konieczność otwarcia menu, aby uzyskać dostęp do portalu, jest nieskończenie mniej uciążliwa, żeby nie powiedzieć mniej irytująca.

Nie wspominając o tym, że logiczne jest, że baner tytułowy dotyczy bieżącej witryny. To nie jest naturalne, że zostaniesz wyrzucony z domeny po kliknięciu na swój baner... Widzieć?
To oczywiście tylko moja skromna opinia.
Dziękuję.

1 polubienie

Przycisk Wstecz jest zawsze wyświetlany podczas przewijania dyskusji w dół.
Z drugiej strony baner boczny powinien być ukryty podczas wpisywania odpowiedzi, ponieważ ukrywa obszar wprowadzania

+1 za wycofanie menu po kliknięciu na jedną z jego pozycji, przynajmniej w wersji mobilnej.

Witam @Cyril_f
Z drugiej strony przycisk Wstecz nie jest widoczny w domu na iPhonie i safari.

Możesz też zamknąć menu ręcznie, klikając przycisk z różowym krzyżykiem.

Tak, wiem, że można je zamknąć, ale jak na każdym forum godnym tej nazwy, albo obszar poświęcony bocznemu banerowi jest stały i nie narusza obszaru forum, albo jest automatycznie ukrywany bez działania ze strony użytkownika.
W Edge na PC nie ma problemu z przyciskiem Wstecz.

1 polubienie

Jeśli klikniesz na logo Mycad (właśnie ponownie ponownie zaczerwieniłem...) i klikniesz na link Visiativ...:
image

… To otworzy nową kartę!

Nie ma problemu również z PC, ale być może zespół nie zastosował jeszcze wszystkiego w wersji mobilnej.

1 polubienie

@Maclane ,
Mogę potwierdzić, że baner jest o wiele za duży i że zostanie zmniejszony w następnej aktualizacji!
Dołączę do Ciebie w przypadku logo myCAD, szybko przyzwyczajamy się do klikania go, aby powrócić do strony głównej! Dodamy przycisk, aby temu zaradzić;

@sylk, rzeczywiście na telefonie komórkowym przycisk nie jest widoczny, przywołuję go, ale niestety myślę, że ten przycisk będzie utrudniał widoczność pytań...

@Cyril_f , zamierzamy zmniejszyć menu lub pomniejszyć ekran do 90%, aby wszystko pasowało... Zdecydowanie mamy zbyt wiele informacji do wyświetlenia na raz :see_no_evil:

3 polubienia

W każdym razie, na urządzeniach mobilnych, mając ikonę cookie po prawej stronie nałożoną na strony, a teraz ikonę menu po lewej stronie, ładuje się już całkiem sporo, jeśli musisz dodać przycisk Wstecz... Przynajmniej logo było proste, szybkie i nie bardziej kłopotliwe niż na początku.

Witaj Coralie,
Ze swojej strony dziękuję za przycisk Wstecz, który wsuwa się w lewą część...
@+.
AR

2 polubienia

Zgadzamy się, powrót do warstw nie jest opłacalny. Nie chcę tego :smile:
O wiele lepszy jest przycisk w menu.

Teraz, pisząc, mówię sobie, że w końcu, być może, mógłbym zrobić obrazek za pomocą CADx, w który mógłbym kliknąć (zamiast logo), ponieważ w końcu to on ma reprezentować forum. Nie?
Chyba, że ci, którzy jej nie lubią, nie chcą jej cały czas widzieć...

Zawsze bardziej naturalne jest kliknięcie dotknięcia obrazu, więc myślę, że jedynym sposobem, aby stracić naturalną tendencję do klikania w logo, cóż, jest to kolejna ikona, która przyciąga wzrok i rękę.

1 polubienie

Rzeczywiście , @Sylk myśleliśmy o tym pomyśle!! Wciąż zastanawiamy się, jak ustawić Cadx na forum, ale nie sądzę, aby wszyscy rozumieli, że trzeba kliknąć na cadx, aby powrócić do strony głównej forum... Może wystarczyłoby logo do domu? Obok logo myCAD?

1 polubienie

Nie wchodź na nasze nerves@Sylk

@Cyril_f po prostu poszerzyć okno. Mam 35", więc te fajne oczywiście mają 15", więc toną!

@Coralie Na głównej stronie znajdują się bardzo stare posty na forum.

Uważam, że mieszanie witryny, która zawiera część forum, i forum, które ma swój nowy, piękny wygląd i nowoczesne funkcje, jest niejednoznaczne.

Umieściłbym wydarzenia związane z Visiativ lub CAD i za pomocą linku przechodzisz do forum, jak robi to większość stron.

Dobry! Poczekajmy na ostatnie zmiany w toku.

Pozdrowienia

1 polubienie

@Coralie , jestem za stary, żeby postawić 90% :smiley:
Żarty na bok, jest to bardziej kwestia "maski" strony (trochę jak w przypadku powerpointa), która sprawia, że wszystko się na siebie nakłada, podczas gdy mogłyby istnieć stałe obszary, aby uniknąć tych zjawisk.

Tak, możesz oczywiście zintegrować tekst z maskotką. Może mam pomysł...
Edit: i tak w górnym banerze, o to mi chodziło (przez menu).

1 polubienie