Aktualizowanie elementu geometrycznego (wspólnej prostopadłej) utworzonego za pomocą narzędzia Miarka

Witam

Dzięki narzędziu do pomiaru udało mi się łatwo utworzyć wspólną prostopadłą do dwóch linii i można ją wstawić.
Mój problem polega jednak na tym, że aktualizacja tego "wspólnego prostopadłego" elementu.
Jeśli zmienię definicję moich dwóch linii, utworzona prostopadłość nie podąża za nią, tj. nie aktualizuje się.
W jaki sposób możemy użyć narzędzia do pomiaru, aby utworzyć tę wspólną prostopadłą, ale można ją zaktualizować, jeśli zmienię definicję moich linii?

Z góry dziękuję za pomoc.

To pytanie jest wciąż aktualne.

Najwyraźniej ta metoda nie jest możliwa, jeśli chce się, aby prostopadłość zmieniała się zgodnie z definicją wspólnej prostopadłej.

Musimy przejść przez konstrukcje przewodowe. 

Czy wiesz, jak mogę łatwo stworzyć tę prostopadłą, którą można modyfikować zgodnie z definicją moich linii?

Powiedziano mi, że powinniśmy używać powiązanych linii. Czy będziesz wiedział, gdzie to jest?

Kopiuję wersję, w której użyłem narzędzia do mierzenia.

perpendicularcommonbymeasure.catpart

Witam, tak, faktycznie musisz skojarzyć dwie linie (tylko jeśli chcesz, aby końce drugiej linii znajdowały się na liniach odniesienia).

Metoda:

1. Utwórz linię (dowolnego typu, ale nie może być nieskończona).
  2. Kliknij prawym przyciskiem myszy po prawej stronie (Izoluj)
  3. Ogranicz tę linię do odniesień (możemy umieścić tylko jeden wierzchołek pokrywający się z jednym z odniesień, ograniczamy odległość do 0 między izolowaną linią a drugim odniesieniem, a następnie dwoma prostopadłymi).
  4.  W razie potrzeby kojarzymy nową linię (Punkt, kierunek / dopóki), aby uzyskać prostopadłą do dwóch odniesień, z których każde pokrywa się z wierzchołkami i  zbiega się w odniesieniu

Witaj Franck,

Dziękujemy za Twoją opinię. 
Bardzo interesująca jest ta sztuczka polegająca na izolowaniu pomieszczenia, aby następnie nałożyć na nie ograniczenia.
Oto moje pytania dotyczące Twojej metody:
- Na poziomie elementów lubię używać tylko jawnych elementów (a więc nie niejawnych, takich jak wierzchołek, krawędź...). Aby to zrobić, jeśli potrzebuję punktu na prostej, konstruuję go za pomocą funkcji ekstremum. Jeśli dobrze zrozumiałem, pozwala to z jednej strony na nieco solidniejszą konstrukcję w przypadku modyfikacji na szkicowniku.
- W przeciwnym razie, na końcu kroku 3, musimy "odizolować" linię, aby obowiązywały do niej ograniczenia geometryczne.

Z drugiej strony próbowałem zrobić to trochę inaczej, ale mi się nie udało.
To tyle, jeśli chodzi o metodę:
1) Krok 1: identycznie za pomocą linii punktowej i wybierając punkt 1 i punkt 3,
2) Krok 2: To samo (izolacja)
3) Krok 3: Zbudowałem moje punkty końcowe po prawej stronie za pomocą funkcji extremums
4) Krok 4 : Dodaję ograniczenia, tak jak ty. Z drugiej strony, kiedy aktualizuję, wydaje się, że to nie działa. Moja prawa strona się przesunęła, ale są wykrzykniki w postaci ograniczeń.

Pytania:
1) Czy widzisz, co jest ze mną nie tak, że cię kopiuję?
2) Gdy ten problem zostanie rozwiązany, następnym krokiem będzie stworzenie małego narzędzia "PerpendicularCommon" (jak zoptymalizowana kopia, "w ten sposób", ponieważ nie wiem, czy to możliwe), które umieszcza tę wspólną prostopadłą z 2 linii, zachowując konstrukcję pod linią PerpendicularCommune i które można zaktualizować. Jeśli macie jakieś pomysły na ten temat, to jestem nim zainteresowany, ale zakończmy już punkt 1.

Bardzo dziękuję za pomoc.

Klasa A+ 

perpendiculairecommuneparmesure_methode2. część kota

Witam:

Dixit: na końcu kroku 3 powinniśmy "odizolować" linię, aby obowiązywały do niej ograniczenia geometryczne.

Nie, to właśnie fakt, że prawo jest odizolowane, umożliwia jego ograniczenie

W kroku 4 umieściłeś dwie prostopadłe, kontakt między ekstremum-1 i D-2, ale następne ograniczenie odległości musi znajdować się między Right.8 i D1, musisz je zniszczyć i przerobić.

To jest punkt, na który zwróciłem uwagę w mojej pierwszej odpowiedzi w kroku 3 (możemy umieścić tylko jeden zbieżny wierzchołek): ekstrema są wierzchołkami, nie mogą sięgać dalej niż długość linii.

Jeśli chcesz mieć linię i dwa punkty, możesz użyć nieskończonej linii, a następnie dwóch izolowanych punktów, do których przypadkowo   się ograniczaszPo prawej.8 i D1,  drugi po prawej.8 i D2

W przypadku zoptymalizowanej kopii, bez PB, wystarczy usunąć odniesienia w punktach wejściowych i D-1 D-2 w innym zestawie geometrycznym, a następnie utworzyć kopię, wybierając zestaw geometryczny , który zawiera wiązania, linie proste i dwa punkty

Aby to zrekonstruować, wystarczy wybrać dwie linie w nowym CATPart.

Chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że ta kopia nie będzie działać, jeśli dwie linie się przecinają , ponieważ prostopadła byłaby równa 0.