Aktualizacja Solidworks 2017

Witam

Mając trochę czasu na początku tygodnia, chcę wiedzieć, czy aktualizacja Solidworks 2016 do 2017 jest dojrzała, czy też musimy trochę poczekać. Czy masz jakieś rady?

Dziękuję

3 polubienia

Witaj fhenry,

W tej chwili dostępna jest tylko wersja SP1.0 2017.

Na twoim miejscu poczekałbym trochę z aktualizacją. Osobiście pracuję tylko na SP5.0

Z drugiej strony, jeśli czujesz się odważny i zmotywowany, nie wstydź się! W ten sposób będziemy już mieli informację zwrotną, kiedy będziemy chcieli zaktualizować:p

2 polubienia

Witam

Harmonogram SP jest następujący:

Czekamy na co najmniej SP2, który powinien zostać wydany pod koniec miesiąca...

6 polubień

Witam

Osobiście też bym trochę poczekał, przynajmniej do SP 3.0, żeby mieć naprawdę dojrzałą wersję.

Oczywiście jest to kuszące, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość ;-)

5 polubień

Witam

Podobnie jak @vspemens nie przed SP3 ryzykując wytarcie tynków, złe doświadczenia z 2015 roku.

Niech moc będzie z tobą

4 polubienia

Witam

rozpoczynamy pracę z SP1 podczas aktualizacji, ponieważ ma to na celu jak najszybsze korzystanie z nowych funkcji, co nadal oszczędza nam czas. 

1 polubienie

Witam

Ze swojej strony poprosiłem naszego menedżera IT o aktualizację aktualizacji 2017 tylko wtedy, gdy SP5 jest dostępny... Zbyt mocno zmagaliśmy się z instalacją solidworks 2016 w styczniu (począwszy od SP1).

2 polubienia

Umieściłem w "produkcji" (dostępnej dla całego BE) dopiero od wersji SP3.0

Z drugiej strony nie zabraniam sobie instalowania wyższej wersji na mojej stacji roboczej w celu testowania.

W przypadku wszystkich testów musisz tylko uważać , aby wykonać kopie plików oprogramowania, aby nie zgnić bazy danych.

3 polubienia

Cze wszystkim

Dziękuję za wszystkie rady, więc trochę poczekam...

Pozdrowienia

Dla tych, którzy instalują Solidwoks 2017, fajnie byłoby podzielić się z nami swoimi wrażeniami

Dziękuję

2 polubienia

Witam

Mam problemy ze stabilnością (solid 2017 SP1), więc lepiej trochę poczekać.

A priori obsługa posprzedażna otrzymała wiele informacji zwrotnych o problemach i jest w trakcie tworzenia kolejnej poprawki.

1 polubienie

Witam wszystkich ,

SP2 został właśnie wydany, ktoś ma jakieś uwagi?

Czy aktualizacja z 2016 roku do  2017 jest stabilna?

Dziękuję za odpowiedzi 

Witam

po dużych problemach z Solid 2017 SP1, wersja SP2 jest w końcu stabilna !!  

Dobrze jest znaleźć poprawną wersję.

1 polubienie