Witam
Mając trochę czasu na początku tygodnia, chcę wiedzieć, czy aktualizacja Solidworks 2016 do 2017 jest dojrzała, czy też musimy trochę poczekać. Czy masz jakieś rady?
Dziękuję
Witam
Mając trochę czasu na początku tygodnia, chcę wiedzieć, czy aktualizacja Solidworks 2016 do 2017 jest dojrzała, czy też musimy trochę poczekać. Czy masz jakieś rady?
Dziękuję
Witaj fhenry,
W tej chwili dostępna jest tylko wersja SP1.0 2017.
Na twoim miejscu poczekałbym trochę z aktualizacją. Osobiście pracuję tylko na SP5.0
Z drugiej strony, jeśli czujesz się odważny i zmotywowany, nie wstydź się! W ten sposób będziemy już mieli informację zwrotną, kiedy będziemy chcieli zaktualizować:p
Witam
Harmonogram SP jest następujący:
Czekamy na co najmniej SP2, który powinien zostać wydany pod koniec miesiąca...
Witam
Osobiście też bym trochę poczekał, przynajmniej do SP 3.0, żeby mieć naprawdę dojrzałą wersję.
Oczywiście jest to kuszące, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość ;-)
Witam
Podobnie jak @vspemens nie przed SP3 ryzykując wytarcie tynków, złe doświadczenia z 2015 roku.
Niech moc będzie z tobą
Witam
rozpoczynamy pracę z SP1 podczas aktualizacji, ponieważ ma to na celu jak najszybsze korzystanie z nowych funkcji, co nadal oszczędza nam czas.
Witam
Ze swojej strony poprosiłem naszego menedżera IT o aktualizację aktualizacji 2017 tylko wtedy, gdy SP5 jest dostępny... Zbyt mocno zmagaliśmy się z instalacją solidworks 2016 w styczniu (począwszy od SP1).
Umieściłem w "produkcji" (dostępnej dla całego BE) dopiero od wersji SP3.0
Z drugiej strony nie zabraniam sobie instalowania wyższej wersji na mojej stacji roboczej w celu testowania.
W przypadku wszystkich testów musisz tylko uważać , aby wykonać kopie plików oprogramowania, aby nie zgnić bazy danych.
Cze wszystkim
Dziękuję za wszystkie rady, więc trochę poczekam...
Pozdrowienia
Dla tych, którzy instalują Solidwoks 2017, fajnie byłoby podzielić się z nami swoimi wrażeniami
Dziękuję
Witam
Mam problemy ze stabilnością (solid 2017 SP1), więc lepiej trochę poczekać.
A priori obsługa posprzedażna otrzymała wiele informacji zwrotnych o problemach i jest w trakcie tworzenia kolejnej poprawki.
Witam wszystkich ,
SP2 został właśnie wydany, ktoś ma jakieś uwagi?
Czy aktualizacja z 2016 roku do 2017 jest stabilna?
Dziękuję za odpowiedzi
Witam
po dużych problemach z Solid 2017 SP1, wersja SP2 jest w końcu stabilna !!
Dobrze jest znaleźć poprawną wersję.